Indieartisti Jutta Rahmelin uusi single nyt ulkona – “Horisontissa” on duetto Pariisin Keväästäkin tutun Antti Poudan kanssa

Jutta Rahmel nähdään keikalla torstaina 17.3. ravintola Tannerissa Helsingissä. Kuva: Juho Länsiharju

Kotimaisella indiekentällä ihastusta herättänyt Jutta Rahmel on julkaissut uuden singlen. Horisontissa on Rahmelin ensimmäinen ennakkolohkaisu syksyllä 2022 julkaistavalta debyyttialbumilta. Herkkä kappale kertoo kahden ihmisen välillä vallitsevasta etäisyydestä. Joskus etäisyys ottaa vallan suhteessa, ja toinen tuntuu olevan kaukana horisontissa.
Horisontissa-kappaleen tarinassa yritetään ymmärtää toista ja olla tämän lähellä, mutta syystä tai toisesta vastassa on muuri, jota tuntuu olevan mahdoton läpäistä.
Etääntyminen voi tapahtua huomaamatta ja hiljalleen. Elämän kiireet vievät mukanaan ja yhtäkkiä seistään kaukana toisesta. Välille on kasvanut kuilu, jota voi olla vaikeaa kuroa umpeen. Etäisyys voi olla suhteessa jo alun alkaen – toinen voi näyttäytyä lähes mystisen kaukaisena hahmona, johon on vaikeaa saada luotua yhteyttä. Ihastuneena kuitenkin luo mielikuvia toisesta ja pilvilinnojen rakentaminen alkaa. Suhde syvenee vain pienin hatarin askelin, ja lopulta voi kysyä itseltä: onko se mihin tarrautuu oikeasti edes olemassa?, Rahmel avaa.
Folkin ja popin maastoissa liikkuva duetto esittelee uuden, kiehtovan ja kypsemmän puolen helsinkiläisestä laulaja-lauluntekijästä. Kappaleella vierailee Antti Pouta, joka tunnetaan niin sielukkaana sooloartistina kuin muun muassa Pariisin Kevät -yhtyeestä. Kaksikon tulkinta kappaleella koskettaa aseistariisuvalla herkkyydellä ja haikeudellaan.
Jutta Rahmel (s. 1991) on artisti, jonka on voinut nähdä muun muassa Vesalan riveissä niin keikoilla kuin Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2019. Lisäksi Rahmel on vaikuttanut jo 21 vuoden ajan kantele- ja lauluyhtye Kardemimmeissä.
Soolourallaan kansanmusiikkitaustainen laulaja-lauluntekijä ja kanteleensoittaja on julkaissut Varjot kulkevat mukanani -EP:n vuonna 2018 ja englanninkielisiä singlejä 2019–2020. Rahmel viimeistelee parhaillaan suomenkielistä debyyttialbumiaan yhteistyössä tuottaja Joonas Saikkosen (mm. Antti Autio, Mopo, Elifantree ja Kalevauva.fi) kanssa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.