Mikko Alatalo ylistää Tuohimaan Kiiminkijoki-versiota: ”lirahti vanhalla rock-miehellä pari tippaa housuun”

Tuohimaa-bändi on hyvässä nosteessa.

Alun perin Siirtomaasuomen laulut -trilogiassa julkaistu Mikko Alatalon Kiiminkijoki-single on saanut uuden jyhkeän muodon oululaisen Tuohimaan käsittelyssä. Legendaarisen Hiili Hiilesmaan tuottama Tuohimaan versio juhlistaa samalla huomenna koittavaa Koiteli Elää -festivaalia.
– Kappale on henkilökohtainen tapahtumalle ja sen tekijöille ihan jo senkin vuoksi, että festivaalialue on saaressa keskellä edellä mainittua jokea, kertoo festivaalijohtaja Sirpa Eskola.
– Kiiminkijoki-biisiä on laulettu upeana ja koskettavana yhteislauluna joka vuosi festivaalin alusta saakka, ja on hienoa, että pääsimme tekemään yhdistyksen kanssa yhteistyötä tämän biisin tiimoilta. Nyt Koiteli Elää -festivaalin ’tunnari’ on tallennettu ansaitsemaansa, tuoreempaan, muotoon ja me pääsimme samalla toteuttamaan haaveemme juuri tämän nimenomaisen kappaleen uudelleen tulkinnasta, Lauri Tuohimaa kuvailee.
Biisin isä on erittäin otettu Tuohimaan lopputuloksesta ja siitä miten trio on saanut vangittua biisin draaman kaaren ja on varma siitä, että tämä versio jää elämään.
– Jumalauta jätkät! Todella komea versio Kiiminkijoesta. Tuplabassarikohdassa lirahti vanhalla rock-miehellä pari tippaa housuun, ja lopun jousikohdassa tuli jo kyynel silmäkulmaan. Loistava versio, Mikko Alatalo kertoo selkeästi herkistyneenä ja ryhtyy jo innokkaana visioimaan miltä myöhemmin julkaistava musavideo voisikaan näyttää.
Aiemmin tänä vuonna Uuden alun edessä -albuminsa julkaiseen Tuohimaan riveistä löytyy vahvaa raskaan musiikin osaamista, onhan nimimies Lauri Tuohimaa tullut tutuksi jo esimerkiksi Charonin, For My Painin sekä Embrazen riveistä. Tuottaja Hiili Hiilesmaa toteaakin yhtyeen tekevän niin sanotusti selvää jälkeä biisistä.
– Raskaat haarniskat ja pitkät peitset mieleentuova bändin soundi antaa hienot kehykset Alatalon loistavalle tekstille, joka on hämmästyttävän ajankohtainen myös tänään. Kuten ritareillakin, ulkoinen kuori on kylmää rautaa, mutta sen sisällä virtaa lämmin veri, Kiiminkijoki”, Hiili toteaa.
Kuuntele jykevä Tuohimaan Kiiminkijoki nyt Sptifyssä, tsekkaa bändi tänään livenä Kiruvedellä tai huomenna Kiiminkijoen maisemissa Koiteli Elää -festivaaleilla.

Kuuntele Kiiminkijoki Spotifyssä

Näe upeista keikoistaan kehuttu Tuohimaa livenä:

17.8 PUB HAVANNA, Kiuruvesi
18.8 KOITELI ELÄÄ Oulu – Kiiminki
25.8 ILMAJOEN KROUVI Ilmajoki
1.9 MUSA-VINTTI Oulu – Haukipudas
7.9 ROCK HOUSE KULMA Kajaani
8.9 MYPUB Haapajärvi
5.10 RUSKA BAR BISTRO Kinnula
6.10 LOST IN MUSIC FESTIVAL (DOG’S HOME) Tampere
12.10 HOLY SMOKE Seinäjoki
19.10 BAR KUPPERI Alajärvi
20.10 PUB JUOMA Jyväskylä
26.10 PIHKURI Viitasaari
27.10  TUISKULA Nivala
2.11 HOTELLI-RAVINTOLA PANKKILA Pielavesi
3.11 PUB SAHA Nurmes
10.11 HOTELLI ZILTON Loviisa
17.11 REIPPAANKULMA Lapinlahti – Varpaisjärvi
24.11 TAVASTIA-KLUBI Helsinki
7.12 YKSITYISTILAISUUS Nivala
8.12 MARKS ROCK CLUB Joensuu
15.12 TAVINPYRSTÖ Maaninka
5.4.2019 – la 6.4.2019 CAFE & BAR KOTA Kittilä

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.