Ilta inspiroitui oman elämänsä muutoksista: – ”Tuntui, että sisälläni oli paljon sekavia tunteita, joita oli pakko päästä purkamaan”

Upeasta äänestään ja valloittavasta persoonastaan tunnettu Ilta julkaisee debyyttialbuminsa Näitä hetkiä varten 4. syyskuuta. Cheek:n triplaplatinaa striimanneelta jättihitiltä Sillat koko kansan tietoisuuteen noussut artisti on työstänyt albumiaan pitkään:
– Mun albumintekoprosessi alkoi jo viisi vuotta sitten. Muutin Helsinkiin ja aloin tekemään co-writing sessioita eri kirjoittajien kanssa. Se oli hauskaa ja biisejä syntyi paljon. Opin sitä mukaan huomaamaan mikä tuntui omalta ja mikä ei – kaikki oli minulle uutta, Ilta kertoo.
– Lopulta kaksi vuotta sitten rohkaistuin tekemään kappaleita yksin pianon kanssa. Omassa elämässä tapahtuneet muutokset antoivat lauluilleni aihetta. Tuntui, että sisälläni oli paljon sekavia tunteita, joita oli pakko päästä purkamaan. Pianon ääressä istuminen auttoi – syntyneiden laulujen myötä aloin ymmärtämään myös itseäni paremmin. Albumi on kuin päiväkirja – se muistuttaa minua myöhemmin näistä hetkistä.

Ilta on 23-vuotias Jyväskylässä kasvanut suomalais-saksalainen artisti, joka lumoaa vahvalla ja taipuvaisella äänellään. Tämän vuoden Iskelmä Gaalassa Vuoden tulokas -palkinnon saanut artisti on julkaissut uransa aikana useamman oman singlen, joista tunnetuimmat ovat Minne mä meenNaurettava ja Koukkuun. Viimeisin single Voimanainen julkaistiin kesäkuussa – kappaleeseen kuvattu musiikkivideo kannustaa naisia olemaan ylpeitä itsestään. Suurelle yleisölle Ilta on tullut tutuksi vuonna 2019 Tähdet, tähdet -ohjelmasta ja isoista feat -kappaleistaan Cheekin ja Pikku G:n kanssa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.