Tom Eklund & Liivit Boysin ”Taivas putoaa” tuo rautalangan kaupunkiromantiikan keskelle

Tom Eklund. Kuva: Hanhi

 

Tom Eklundin & Liivit Boysin tänään julkaistu uusi single ”Taivas putoaa” on iskelmäperinnettä vaaliva ja rautalankakitaroiden kuljettama kaunis sävellys, joka johdattaa kuulijan menneeseen aikaan, Baddingin fiiliksiin, ja on biisiin muutakin toki poimittu aikojen varrelta:
– Musiikillisesti biisi edustaa aika perinteistä suomi-iskelmää rockasenteella toteutettuna. Kyllä sieltä Agents-vaikutteet kuuluu, Eklund tunnustaa.
Tom Eklund on esiintynyt uransa aikana lähes kaikilla Suomen klubeilla ja tehnyt yhteiskeikkoja muun muassa Neumannin, Jussi Hakulisen, Tommi Läntisen ja Muskan kaltaisten omien nuoruuden idoleidensa kanssa. Eklundin fanipohja laajeni vuonna 2015 hänen osallistuttua Voice of Finlandiin, ja sittemmin hän on keikkaillut tauotta niin rock-klubeille kuin tanssilavoillekin taipuvan Liivit Boys -yhtyeensä kanssa.
– Vuosi sitten mulla pukkasi burn outia loppuvuotta kohden. Ahdisti niin paljon, että otin loparit päiväduunista, muutin kaverin kämppikseksi ja aloin tehdä pelkkää musahommaa. Mietin, että nyt on mun aika ottaa kaikki irti tästä hommasta.
Kappaleen lyriikka näyttäytyi Eklundille alkujaan traagisena, mutta kun eräs keikoilla kappaleen kuullut fani tulkitsi biisin mitä kauneimmaksi rakkaustarinaksi ja kertosäkeen sanat vieläpä kuultiin herkästi väärin, sai teksti uuden käänteen ennen levyttämistä.
– Mä kirjoitin kertosäkeen alun perin muotoon: ’siinä se nyt on, siinä se nyt on, kun taivas putoaa’. Mutta vähintään joka toinen kuuli sen eri tavalla: ’sinä se nyt oot, sinä se nyt oot, kun taivas putoaa’. Muutoksen myötä koko tarina avautui uudella tavalla, ja tajusin, että mulla on iso biisi käsissä.
Artistille itselleen ”Taivas putoaa” on toiminut tsemppibiisinä viimeisen parin vuoden ajan. Esiintyvänä taiteilijana Eklund on saanut elää todeksi unelmiaan, mutta aina keikkailevan artistin arki ei ole ollut juhlaa. Pölyiset kuppilan kulmat, räkäiset rokkiklubien nurkat ja moottoriteillä niellyt kilometrit tapaavat vuosien saatossa erottaa jyvät akanoista esiintyjien joukossa. Tom Eklundin matka vaikuttaa olevan vasta alussa, ja yhteisesiintymiset omien esikuvien kanssa ovat antaneet tekemiseen uutta perspektiiviä.
– En halua koskaan kadottaa pientä fanipoikaa sisältäni. Uskon sen olevan syy siihen energiaan, jonka avulla jaksan painaa vuodesta toiseen sata keikkaa ja muutenkin säätää koko ajan jotain projektia, Eklund kertoo.
”Taivas putoaa” -musiikkivideo kuvattiin Tallinnassa, ja sillä esiintyy myös Viron tunnetuimpiin biisintekijöihin lukeutuva Smilers-yhtyeen Hendrik Sal-Saller – jälleen yksi Tom Eklundin idoli, jonka kanssa hän on saanut lyödä hynttyynsä yhteen.
– Se on iso juttu mulle. Hän antaa mulle videolla kitaran vähän niinkuin valtikan. Building on tradition. Nää hommat jatkuu, Eklund toteaa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.