Kauko Röyhkä ja Riku Mattila palasivat pitkästä aikaan yhteen – Katso Leila Välimaan ohjaama musiikkivideo

Kauko Röyhkä & Riku Mattila. Kuva: Leila Välimaa

Kauko Röyhkä ja tuottaja Riku Mattila palaavat yli kymmenen vuoden julkaisutauon jälkeen jälleen yhteen. Tuloksena on uusi single Marraskuun kulkija, joka on akustisen musisoinnin ja vapauden ylistyslaulu. Tummasti mystinen, viekoittelevasti pop ja svengaava biisi julkaistaan esimakuna duon ensi vuonna ilmestyvältä kolmannelta albumilta. Biisin instrumentalistisolistina sopraanosaksofonisti Jukka Perko ja taustalauluista vastaa Samae Koskinen.
Röyhkä mukaan projekti tavallaan jatkui siitä mihin se oli aikanaan jäänytkin, toki taustaryhmä ja sovituksellinen ote ovat uusiutuneet vuosien saatossa.
– Riku halusi akustista kitaraa, ilmavaa sointia, melodiaa, svengiä. Marraskuun kulkija oli mukana jo edellisen levyn sessiossa kymmenen vuotta sitten, mutta homma jäi silloin kesken. Monet uusista biiseistämme ovat luontoaiheisia. Tässä kipaleessa lauletaan syksystä, ehkä myös vertauskuvallisesti. Marko Timonen soitti rumpuja, Anssi Växby bassoa, Samae Koskinen lauloi taustat ja Jukka Perkolta saimme biisiin vielä hienon fonisoolon. Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Ja lisää on luvassa.
Parivaljakon aiemmin julkaistut albumit Kauko Röyhkä & Riku Mattila (2008) ja Kauko Röyhkä & Riku Mattila: Kaksi lensi tuulen mukaan (2011) olivat arvostelumenestyksiä. Kaksikon kolmatta levyä työstetään parhaillaan Mattilan studiossa ja se ilmestyy vuoden 2022 loppupuolella.
Kauko Röyhkän tytär Leila Välimaa on ohjannut kappaleen tunnelmaan sopivan videon, joka on nyt nähtävissä Svart Recordsin YouTube-kanavalla.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.