Aleksi Ojalan uutuusalbumi julkaistaan syyskuun lopussa – Viimeinen ennakkosingle “Leimii” ulkona keskiyöllä

Aleksi Ojala on julkaissut aiemmin albumit Sydämet & nuolet (2003) ja Koditon mies (2007) Universal Music Finlandille. Kuva: Arsen Sarkisiants

Rakastaa ja tulla rakastetuksi -hitistä tuttu Aleksi Ojala tekee vahvan paluun uudella Retrospektiivi-albumilla. Laulaja-lauluntekijän uutuusalbumi julkaistaan perjantaina 30. syyskuuta. Elämää oivaltavasti tarkastelemalla Ojala tarjoaa persoonallisen vaihtoehdon suomenkielisen laatupopin ystäville.
Artistina pyrin täyttämään selkeää aukkoa suomalaisessa pop-musiikin kentässä tekemällä tuoretta, ajassa kiinni olevaa musiikkia, jossa kuitenkin lauletaan elämänkokemuksen viisastamana muustakin kuin bilettämisestä ja parisuhteesta, Ojala kommentoi.
Uuden albumin keskeisiä teemoja ovat ihmisen elämänkaari lapsuudesta vanhuuteen sekä sukupolvien muodostamat ketjut. Albumilta on julkaistu aiemmin single Joutsenlampi, jota on tähän mennessä kuultu muun muassa Ylen taajuuksilla.
Ennen levyä julkaistaan vielä toinen ennakkolohkaisu Leimii, joka ilmestyy suoratoistopalveluihin huomenna perjantaina 16. syyskuuta. Musiikiliisesti jonnekin Tame Impalan ja Fleetwood Macin väliin sijoittuvan haikean popkappaleen sanoitus on kertojan päänsisäistä jupinaa ravintolapöydässä – tilanteessa, jossa hän on odottanut nuoruusvuosien parhaan kaverinsa näkemistä, mutta työkiireiden uuvuttama kaveri on poissaoleva ja lähtee yhden oluen jälkeen kotiin. Kappaleen kertoja jää ravintolapöytään yksin muistelemaan nuoruusvuosien seikkailuja.
Ojala kuvailee kappaleen henkilökohtaista merkitystä seuraavasti:
Ruuhkavuosia eläessäni olin usein se poissaoleva ja väsynyt kaveri, jolle tätä kappaletta nyt laulan. Vaikka lauluntekijänä tarvitsen yksinäisyyttäkin niin nykyään tajuan entistä selvemmin kuinka tärkeitä lapsuudesta ja nuoruudesta asti säilyneet ystävyyssuhteet ovat.”
Aleksi Ojala on julkaissut aiemmin albumit Sydämet & nuolet (2003) ja Koditon mies (2007) Universal Music Finlandille. Hän on kirjoittanut soittolistojen kärkeen nousseita kappaleita myös muille artisteille kuten Kaija Koolle ja Club for Fivelle. Ennen soololevyjen julkaisua Ojala vaikutti muun muassa kokoonpanoissa Montevideo ja James the Beaver.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.