C-kasetti tekee paluun! Sampsa Astalan uusi biisi todistaa sen myös konkreettisesti – Joulu 1985 mullisti nuoren miehen elämän täysin

Aiemmin tänä syksynä Kaikki huutaa jee! -singlensä julkaissut Sampsa Astala jyskii täysillä kohti ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa julkaisua. Virallisesti huomenna julkaistava C-kasetti-single on todellinen paluu 80-luvun aikakauteen – myös konkreettisesti: sinkusta julkaistaan hyvin rajatun painoksen c-kasetti, joka sisältää uuden singlen lisäksi Kaikki huutaa jee! sekä Jos huvittaa -biisit.
– Tuotannollisesti C-kasetti on paluuta vanhoihin hard rock aikoihin. Päätin itse soittaa suurimman osan soittimista. Näin säästyi myös pitkä penni asuntolainaan. Mukaan pyysin luottokumppanini Niksu Hurmeen (ex- Lordin Kalma, basso) ja Lende Peisan (ex-Lordin Awa, koskettimet.) Löysin sisältäni myös vanhan alter egoni, Kitan, joka soitti kappaleen rummut, Astala kertoo.
Sampsan rumpujen soitto onkin jäänyt vähemmälle viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana, jolloin hän on tehnyt päämäärätietoista työtä sekä sooloartistina että suomekielistä Mötley Crüeta tulkitsevan Mötikkä-yhtyeen vokalistina.
– Ensimmäistä kertaa urallani soitin studiossa myös kaikki komppi- sekä leadkitarat sekä alttosaksofonisoolon, mikä tuli soitinarsenaaliini koronan myötä. LAB -yhtyeestäkin tuttu Splendid Laine tuotti laulut ja miksasi lopputuloksen.
Kappaleen alussa ja lopussa kuultavat kasettisoittimen äänet on äänitetty biisissäkin mainittua ’kuudenkympin kassua’ käyttäen, tarkalleen: Maxell C60 Low Noisea. Tästä löytyy myös videomateriaalia, joka on nähtävissä 26. marraskuuta julkaistavalla musiikkivideolla.
Myös tuleva video on ehtaa Astalaa – onhan myös itse biisikin enemmän kuin tositarina.
– Kappale on tositarina siitä, kun tutustuin ’hevirokkiin’ 11-vuotiaana. Vielä vuotta aikaisemmin olin ollut kova Dingo fani, mutta isompien poikien kuuntelema Kiss alkoi kummasti kiinnostaa hurjan imagonsa takia. Lahjaksi saamalleni 60 minuutin mittaiselle c-kasetille nauhoitin naapurin Erkalta edellisenä vuonna ilmestyneen Kissin Animalize albumin. Se mahtui melkein kokonaan a-puolelle, vain viimeinen biisi täytyi laittaa b-puolelle. Näin loppuun mahtui vielä parhaita paloja W.A.S.P.:in, Mötley Crüen ja Iron Maidenin kappaleista. Nämä kappaleet ovat nykyään Classic Rockin aatelia, Sampsa muistelee.
Samalta vuodelta 1985 on myös ylhäällä oleva kuva, jolloin Sampsa sai joululahjaksi ensimmäisen kitaransa, nylonkielisen Yamahan.
– Samalla kitaralla sävelsin myös ensimmäiset omat kappaleeni. Näin jälkeenpäin ajateltuna se oli mullistavaa aikaa pienelle pojalle. Kasarirokin energia ja hyvät melodiat ovat edelleen mukana omassa musiikissani ja vaikutteet on sieltä helposti kuultavissa, Astala toteaa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.