Color Dolor tarjoaa vähäeleisempää soundia kolmannella levyllään

Helsinkiläisyhtye Color Dolor on luonut uutta musiikkia ja valmistautuu uuden täyspitkän Love-albumin julkaisemiseen. Äskettäin alternative pop-bändi julkaisi makupalan toukokuussa ilmestyvältä kolmannelta levyltään. Sinkkubiisi Revolution näki päivänvalon musiikkivideolla höystettynä. Takahuone.fi haastatteli Color Dolorin laulajaa Stina Koistista ja kitaristi Nicolas ”Leissi” Rehniä. Puhetta riitti Color Dolorin kuulumisista, uudesta musiikista ja tulevaisuuden haaveista.
Mitä Color Dolorin leiriin kuuluu?
– Oikein hyvää meille kuuluu, kiitos vain. Iloitsemme juuri Revolution-biisin julkaisemisesta ja kappaleen lentoon lähdöstä. Biisi on saanut oikein hyvän vastaanoton, sanoo laulaja Stina Koistinen.
Ystävyydestä kertovan biisin musiikkivideolla on teemana supersankarit.
– Biisin merkitys laajeni minulle yhteisön voimaan ja siihen mitä yhdessä voidaan tehdä ja saada aikaiseksi. Siitä se supersankari-idea videoon tuli, Leissi sanoo.
Color Dolorin voimakaksikko on säveltänyt yhdessä biisejä uudelle pitkäsoitolle. Niitä on tehty rauhassa ja rakkaudella.
– Teimme biisejä hyvinkin intensiivisesti viime vuoden puolella. Olimme mökillä Sipoossa pitkiä jaksoja keskittyen vain musiikin tekemiseen. Nyt kaikki biisit on valmiina, mutta miksaus ja masterointi puuttuvat vielä. Ennen kuin koko levy julkaistaan, niin tulee vielä toinen ja kolmaskin sinkku videoineen, kertoo Koistinen.
– Satoi melkein koko ajan kun olimme mökillä työskentelemässä, useampana iltana oli myös sumua. Se vaikutti biiseihin ja levykokonaisuuteen monella tapaa, sanoo Leissi.
– Mökillä olemisessa oli myös se hyvä puoli, että siellä pystyi tekemään kaikessa rauhassa pitkiä päiviä hommia biisien parissa. Välillä saunoimme, teimme safkaa ja sitten taas jatkoimme säveltämistä, Koistinen sanoo.
Albumin  julkaisee Nick Trianin levy-yhtiö Soliti.
– Nick on mahtava musiikkimies ja myös kansainvälinen hahmo musiikkibisneksessä, joten on ilo tehdä töitä hänen kanssaan, sanoo Koistinen.
Color Dolor -yhtyeessä oli aiemmin myös rumpali Ilkka Tolonen, hänen jälkeensä Essi Nieminen, ja trumpetisti/kosketinsoittaja Jan Wälchli.
– Nyt meidän soundi on erilaista kuin aiemmin, koska olemme tehneet musiikkia kahdestaan, kertoo Leissi.
Color Dolor soikin nyt Koistisen ja Rehnin muodostamana duona, muiden jäsenten lähdettyä bändistä henkilökohtaisista syistä.
– Color Dolorin musiikki on koko ajan liikkunut johonkin suuntaan. Se tuntui todella luontevalta jatkumolta lähteä tekemään Stinan kanssa kahdestaan tätä kolmatta levyä.
Color Dolorin keikoilla lavalle nousee muitakin soittajia. Levynjulkistuskeikka on 11.5 Korjaamolla Helsingissä. Lisääkin keikkoja Suomeen on luvassa, mutta Color Dolor himoitsee jo valloittamaan ulkomaita.
– Se on haave ja päämäärä mitä kohti olemme menossa, Koistinen sanoo.

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.