Juuso Pohtisen Nuclear Joyride pitää yllä vanhan liiton trash metallin liekkiä

Multi-instrumentalisti Juuso Pohtinen vastaa Nuclear Joyriden kaikista soittimista, sävellyksistä, laulusta, miksauksesta ja masteroinnista.

Guitar Hero! Jokainen, joka on kyseistä peliä koskaan pelannut, ymmärtää millainen voima kitaralla on, jos sitä vain osaa soittaa. Monille riitti värillisten nappien painelu, mutta Juuso Pohtisen tapauksessa pelaaminen vei ihan oikean kitaran pariin. Ja se oli kaikille metallimusadiggareille hieno käänne, kuten Nuclear Joyriden debyyttisinkusta Waste of a Soul voi päätellä. Metallica, Slayer, Megadeth… Nämä samat raskaamman sarjan bändit ovat toimineet esikuvina metallikitaristeille jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Tätä samaa perinnettä jatkaa Juuso Nuclear Joyride -projektinsa parissa.
Rakkaus vanhan liiton trash metaliin on kestänyt ensimmäisen bändin kuoppaamisen jälkeenkin. Ehkäpä kokemukset hankalista henkilökemioista ja musiikillisista erimielisyyksistä ovat ohjanneet Juuson tekemäänkin musiikkia yksin. Multi-instrumentalisti vastaa Nuclear Joyriden kaikista soittimista, sävellyksistä, laulusta, miksauksesta ja masteroinnista.
”Olin äänitellyt tämän vuoden alkuun saakka vain jotain satunnaista riffittelyö, ja päätinkin sitten ottaa homman totaalisesti haltuun. Ja tässä sitä nyt ollaan, ekan julkaisun äärellä”, kertoo Pohtinen projektinsa synnystä.
”Äänitän soittimet itse kotona, ja laulut vaihtelevasti joko kirjaston musahuoneessa tai autossa. Miksaan ja masteroin kotona omalla koneella studiokuulokkeilla. Sävellys ja sanoitustyö tapahtuu enimmäkseen töissä oman pään sisällä. Kirjotan aina ylös sit tauoilla”, kertoo Juuso työtavoistaan.
Nuclear Joyride julkaisi äskettäin toisen singlensä Undivine Intervention. Kappale on tiukkaan puristettu pala trashmetalia, jonka sisällä sykkii turhautuminen, epäusko ja vihakin koko maailmaa viime vuosina ravistelleita, ihmiskunnan itseaiheutettuja katastrofeja kohtaan.
”Musiikintekijänä varsinkin tässä genressä ei ole ollut pulaa laulujen aiheista ja inspiraatiosta. Toki toivoisin, että tämäkin biisi olisi jäänyt tekemättä ilman näitä ravisuttaneita tapahtumia. Korona, Australian maastopalot, Ukrainan sota… Välillä tuntuu, että yksittäiset ihmiset ovat täysin matkustajan osassa tällä matkalla kohti vääjäämätöntä maailmanloppua. Tehdään sitten musiikkia tälle viimeiselle road tripille”, kertoo Juuso kappaleen syntytarinasta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.