Hassisen Koneen stadikkakeikan lämmittelijät selvillä – myös Tuomari Nurmion bändi Dumari & Spuget nousee lauteille

Tuomari Nurmio johdattaa Spuge-laumansa kohti Tampereen kesäiltaa. Kuva: Perttu Saksa

Hassisen Koneen odotetun ”40 vuotta myöhemmin” -juhlakeikan lämmittelijät ovat nyt selvillä. Lauantaina 30. heinäkuuta Tampereen Ratinan stadionilla toteutuvan konsertin avaavat Tuomari Nurmion nykyinen yhtye Dumari & Spuget, jota Ratinan keikalla vahvistaa puhallinryhmä Blosarit sekä kotimaisen indien suursuosikki Litku Klemetti. Jo kertaalleen loppuunmyytyyn tapahtumaan on vapautunut rajattu määrä lippuja, joiden myynti on käynnissä Lippupisteessä.
Alati luomisvoimainen Tuomari Nurmio juurrutti paikkansa kotimaisen musiikin kentällä jo vuonna 1979 julkaistulla esikoisalbumillaan ”Kohdusta hautaan”. Lukuisia klassikoita julkaisseen artistin viimeisin pitkäsoitto on vuonna 2021 julkaistu ”Maailman onnellisin kansa”. Rouhean omaperäisesti  ja tinkimättömästi suomirockia tulkitsevan Tuomari Nurmion musiikkiuran pitkäaikaisimman kokoonpanon Spuget muodostaa Miikka Paatelainen (kitara), Markku Hillilä (rummut) ja Mitja Tuurala (kontrabasso). Blosareissa puolestaan vaikuttavat puhallinsoittajat Juho Viljanen, Janne Toivonen ja Antti Hynninen.
Kotimaisen vaihtoehtomusiikin uuden nousun aallonharjalla surffaava Litku Klemetti ammentaa vaikutteita musiikkiinsa niin suomirockista, punkista kuin progestakin unohtamatta 80-lukulaista iskelmä- ja discosoundia. Ennakkoluuloton ja lahjakas musiikintekijä valmistelee seitsemättä albumiaan, jonka on määrä ilmestyä kuluvan vuoden lopulla.
Alkuperäisessä kokoonpanossaan esiintyvä Hassisen Kone (Ismo Alanko, Reijo Heiskanen, Jussi Kinnunen ja Harri Kinnunen) nousee Ratinan lavalle koko historiansa kattavan ison kokoonpanon kera (Eero Pekkonen, Antti Seppo, Hannu Porkka ja Jukka Orma), joiden kanssa yhtye on luvannut soittaa läpi kaikki albuminsa ”Täältä tullaan Venäjä”, ”Rumat sävelet” ja ”Harsoinen teräs”. Ratinan keikan lisäksi Hassisen Kone esiintyy kesäkuussa loppuunmyydyillä keikoilla kotikaupunginsa Joensuun Kerubissa ja Seinäjoella Provinssi-festivaalilla lauantaina 2. heinäkuuta.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.