Uutta musiikkia julkaissut Sätilä Takahuone.fi:n haastattelussa

Australiassa ja Lontoossa vaikuttanut suomalaisartisti Sätilä on julkaissut uuden EP-levyn, joka kantaa nimeä on the verge of something. Takahuone.fi tavoitti Teemu Sätilän vastaamaan kysymyksiin uutuusjulkaisun tiimoilta. 

Mitä sinulle kuuluu?

Just nyt kuuluu tosi hyvää, kun uutta musiikkia vihdoin ulkona. Nää on vähän liian pitkiä prosesseja, täytyy varmaan tehdä asialle jotain!

Olet julkaissut on the verge of something EP:n. Kerro minkälainen julkaisu on kyseessä?

EP:llä on kuusi biisiä, jotka on eri vaiheista mun matkalta biisintekijänä ja artistina – osa biiseistä on kirjoitettu jo 7 vuotta sitten Australiassa ja loput viimeisen kolmen vuoden sisällä. Tämä tuntuu eräänlaiselta välitilinpäätökseltä. EP:n biisit kaikki liittyy jollain tavalla epävarmuuteen tai muutoshetkeen.

EP:ltä on juuri julkaistu sinkkubiisi 4AM ja siihen video. Mistä biisi kertoo?

Se kertoo tulevaisuuden murehtimisesta aamuyön tunteina. Siitä, kun ajatukset ja pelot saa vallan juuri sillä hetkellä, kun pitäisi alkaa nukkua, ryöstäen rauhan ja levon.

Miten luonnehtisit itseäsi artistina?

Work in progress, utelias, rohkea ja määrätietoinen.

Kerro omasta taustastasi. Mistä olet kotoisin ja missä olet vaikuttanut ja mitä tehnyt?

Olen syntynyt Jyväskylässä 1992, mutta vartuin Hämeenlinnassa, jossa pääasiassa kävin koulut lukioon asti. Meillä oli lukioaikana muutaman frendin kanssa vaihtoehtorockbändi, josta Miko soittaa edelleen mun bändissä kitaraa. Sieltä muutin ensin Sydneyyn vuodeksi opiskelemaan biisinkirjoitusta 20-vuotiaana ja Suomeen palatessa muutin Turkuun neljäksi vuodeksi, jossa starttasin tämän projektin 2015 artistinimellä Loyal. Ensimmäinen single lähti aika kivasti ja odottamatta, että tämä on sitten ollut vähän sellasta catch up -leikkiä sen jälkeen. Olen ollut koko ajan itsenäinen artisti, joten oppimiskäyrä on ollut aika mielenkiintoinen!

Minkälaiset uratavoitteet sinulla on muusikkona?

Mitä enemmän musiikkialasta on oppinut, sitä vähemmän mikään tuntuu realistiselta ja mahdolliselta. Tämä ala on niin random ja epätodellinen. Olisi mahtavaa saada kiertää kansainvälisesti, mutta kyllä viime aikoina tärkeämmäksi on muodostunut saada tehdä hyvää, mielenkiintoista ja rehellistä musiikkia hienojen ihmisten kanssa. Ja sitä mä olen mielestäni jo tehnyt! Kaikki muu on sitten extraa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.