Kemijärven kasvateilta kajahtaa – Arched Fire tykittelee maukasta trash-metallia

Arched Fire vasemmalta oikealle: Mika Rytilahti, Ari Väntänen, Kristian Herkman, Janne Särkelä sekä Aslak Purojärvi. Kuvaaja: Tapio “Papa” Wilska, Chaos Path Graphics.

Kotimainen Arched Fire on julkaissut uuden lyriikkavideon. Escape on peräisin yhtyeen Remote Control -debyyttialbumilta, joka on juuri julkaistu kaikkien trash -ja speedmetallin ystävien iloksi. Kyllähän Arched Firen trash-meininki lämmittää ainakin allekirjoittaneen mieltä, joka on joskus aikanaan hyppinyt nuorena sällinä lavalta Stonen ja Airdashin tahtiin Lepakon legendaarisissa Metal Massacre-karkeloissa. Vaikka vieläkin on stage divingista polvet mustelmilla, niin niiden keikkojen hurmos on ikuisesti mielessä. Speed metal never dies!!
Arched Fire perustettiin vuonna 1989 Kemijärvellä, kun sen jäsenet olivat noin 15-vuotiaita. Alkusanat lausuttiin siis pikkukaupungissa, jossa ei ollut metalliskeneä, eikä pitkätukkiin suhtauduttu erityisellä lämmöllä.
Arched Firessa vaikuttavat laulaja Kristian Herkman, rumpali Aslak Purojärvi, basisti Mika Rytilahti sekä kitaristit Janne Särkelä ja Ari Väntänen. Jälkimmäisen moni musiikin ystävä varmasti jo tietää erinomaisista kirjoista kuten Stone/Hanoi Rocks/Michael Monroe/Razzle-opuksista. Tuorein todella hyvä teos kirjailija Väntäseltä on huumediilauksen syövereihin sukeltava elämänkerta herrasta nimeltään Kimmo Gustafsson.
Ja sitten kirjallisuuden maailmasta takaisin Arched Firen trash-tykittelyyn. Nimittäin  Wormholedeath Worldwide julkaisi Remote Control -albumin digitaalisesti toukokuun alussa. CD-painosta tuli saataville 11.06.2021 Aural Music Groupin kautta.
”Escape” kertoo tarinan henkilöstä, joka pyrkii ylös kurjuudesta, nousee valtaan, nostaa sosiaalista asemaansa ja alkaa kurjistaa muiden elämää. Sanoituksissa on viittauksia myös bändin juurille Suomen Lappiin.

Teksti: Mikko Korvenkari sekä Arched Firen tiedote

Bändin koko albumin voi kuunnella vaikka Spotifyn syövereissä:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.