Fireproven-maistiainen nyt kuunneltavissa

Viime syksynä Battle Beastin Noora Louhimon kanssa duetoidun Shine-uutuussinglensä julkaissut Fireproven paljastaa tänään lisää tulevan esikoisalbuminsa herkkuja. Jos haminalaiset ovatkin aikaisemmin tehneet järkälemäisiä progeteoksia, nyt soppaan on lisätty entistä enemmän myös sinfonisia elementtejä, ja gargantuaaninen The Tower vyöryy kuultavaksi Spotifyssä kaiken kuuden minuuutin ja 29 sekunnin voimallaan.
Fireprovenilta on totuttu myös näkemään pieteetillä rakennettuja visuaalisia tuotoksia. Jarno Sirviön tekemä The Tower- lyriikkavideo jatkaa tätä samaa linjaa, ja ihmisen kasvuprosesseihin pureutuvat lyriikat pääsevät oikeuksiinsa näyttävässä paketissa.
– Biisin musiikillisena inspiraationa puolestaan on toiminut myös elokuvamusiikki ja japanilainen perinnemusiikki. Mukana on myös vaikutteita videopelien soundimaailmasta, Fireprovenin Ilari Hannula kertoo.
Singlen orkestraatioita ei ole nakuteltu vain bittimaailmasta, vaan kuorot, sellot, trumpetit ja saksofonit on taltioitu biisiin perinteisin menoin. The Towerin naisvokaaleista vastaa Siiri Laine.
Fireprovenin debyyttialbumi Future Diary julkaistaan 23. maaliskuuta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.