Syksyn Sävel -semifinalisti Miika Mattilan tuore single livenä televisiossa lauantaina: – ”Usko mahdollisuuksiini on kova!”

"Biisi on loistava, se edellä mennään ja hauskaa lähdetään pitämään!", sanoo Miika Mattila. Kuvaaja: Sofia Virtanen

Syksyn Sävel tekee paluun. Miika Mattila osallistuu kilpailuun Uusi alku -singlellä. Tuore single kuullaan livenä 1. semifinaalissa 2.10.2021. Kilpailukappaleen on kirjoittanut ja tuottanut legendaarisen Finnvox-studion tuottaja Aki Sihvonen, joka on säveltänyt ja sanoittanut useiden suomalaisten artistien esittämiä kappaleita.
– Miikan tulkinta tekstistä on upea. En voisi toivoa parempaa esittäjää kappaleelle. Uusi alku on aina mahdollisuus, riippumatta siitä onko se toivottu vai saapunut luoksesi yllättäen, Aki kertoo.
Modernia iskelmäpoppia esittävän Mattilan debyyttisingle Elossa julkaistiin marraskuussa 2019. Julkaisutahti on ollut tämän jälkeen huima, sillä 2020 vuoden aikana Miika julkaisi yhteensä viisi singleä. Jokainen single nousi Spotifyn Iskelmä kuuluu kaikille -listalle. Mattilan julkaisuja on kuunneltu Spotifyssa yhteensä 238 000 kertaa. Kappaleet ovat sijoittuneet hienosti myös Suomen Top 50 Viraali-listalla, ja soineet eri paikallisradioiden taajuuksilla. Syksyn Sävel -kilpailussa kuultava Uusi alku -kappale on laulaja-lauluntekijä Miikan seitsemäs singlejulkaisu ennen 2022 vuonna julkaistavaa debyyttialbumia. Syksyn Sävel -kilpailuun osallistuvien nimet julkistettiin lehdistötilaisuudessa 7.9.2021. Kilpailussa on mukana tunnettuja kansan rakastamia artisteja kuten EiniJoel HallikainenSaija TuupanenCharles Plogman ja Mikko Alatalo.
– Biisi on loistava, se edellä mennään ja hauskaa lähdetään pitämään! Usko mahdollisuuksiini on kova!, Miika kertoo.
Finnvox-studion seinillä kaikuu pala suomalaista musiikkihistoriaa, ja myös Miikan kaikki singlejulkaisut ovat äänitetty legendaarisella studiolla.
– Tutustuimme Akin kanssa vuonna 2017. Ollaan ystävystytty ja löydetty yhteinen sävel. Syksyn Sävel -biisi syntyi, kun olin Finnvoxilla käymässä ja kerroin Akille elämäntilanteestani. Juteltiin niitä näitä ja kolmen päivän päästä Aki laittoi mulle viestiä, että oli kertomastani inspiroituneena kirjoittanut Uusi alku -kappaleen, Miika kertoo.

Syksyn Sävelen suorat kilpailulähetykset AlfaTV:llä

1. semifinaali 2.10. klo 21.00 (Miika Mattilan äänestysnumero 0700 793 57)
2. semifinaali 9.10. klo 21.00
Finaali 16.10. klo 21.00

Kilpailukappaleet ovat kuunneltavissa Radio Pookissa semifinaaliviikkojen ajan maanantaista perjantaihin klo 7.45 I 13.15 I 17.15  ja 21.15.
Spotify on luonut myös kilpailukappaleille Syksyn Sävel 2021 -soittolistan.