Tuure Kilpeläisellä ja Kaihon Karavaanilla viimeinen keikka: ”On tavallaan järjetöntä lopettaa nyt”

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani -yhtye on tänään viimeistä kertaa yhdessä lavalla, kun yhtye esiintyy perjantain tapaan jäähyväiskeikalla Tampereella Frenckellin tapahtumapihalla loppuunmyydyn katsomon edessä. Tuure Kilpeläisen johtama bändi jättää lavat kaksijakoisissa tunnelmissa, sillä suosiota bändillä riittää vaikka muille jakaa.
Viimeinen yhteinen keikkakesä on ollut yhtyeelle kiireinen ja antoisa. Alkuvuodesta julkistettu yhteisen tien päättyminen toistaiseksi on siivittänyt yhtyeen entistäkin energisimpiin esiintymisiin. Tiivis yhteishenki ja soittamisen ilo on ollut näkyvää ja hurmoksellisesta tunnelmasta ovat nauttineet täysillä sekä yhtye että yleisö. Tuure Kilpeläinen kertoo:
– On tavallaan järjetöntä lopettaa nyt, kun tuntuu että olemme oman tiemme huipulla. Ehkä se on hyvä tehdä juuri silloin. Rakastan Karavaania, kaikkea sitä mitä olemme tehneet, kiertämistä, studiosessioita, biisileirejä, nauramista ja keskustelua sprintterissä, kun maisema virtaa kuvina ohitse. Ystävyyttä. Sitä se on ollut kohta kolmetoista vuotta, ihmeellisiä seikkailuja ja kohtaamisia tien päällä. On aivan mieletöntä mihin musiikkimme on meidät vienyt!
– Yksi tie on nyt kuljettu loppuun, se kuuluista ”fiilis” kertoo, että nyt täytyy antaa tilaa jollekin muulle joka pyrkii esiin. Vanhan loppu on aina uuden alku. Paluusta emme tiedä, eikä sitä nyt tarvitsekaan tietää. Perjantaina ja lauantaina Karavaani vielä soi sisäpihalla ja homma saa arvoisensa päätöksen.
– Olen kiitollinen kaikille niille jotka ovat tehneet tästä seikkailusta mahdollisen.
Keväällä yhtye nähtiin kattavalla ja pääosin loppuunmyydyllä konserttisalikiertueella. Yhtye on keikkaillut tiiviisti koko olemassaolonsa ajan ja noussut valtaisaan suosioon erityisesti loistavien live-esiintymisiensä myötä. Karavaani onkin ollut yksi Suomen ahkerimmista keikkabändeistä.  Yhtye palkittiinkin vastikään keikka-ansioistaan luovan talouden agenttien ja managereiden yhdistyksen AGMAn myöntämällä Edustettava 2022 -palkinnolla.
Yhtyeen jäsenet ovat Tuure Kilpeläinen (laulu, kitara), Rocka Merilahti (kitara), Jiri Kuronen (kosketinsoittimet, haitari), Aarne Riikonen (perkussiot), Jarno T. Karjalainen (basso) ja yhtyeen tuottajanakin toiminut Sampo Haapaniemi (rummut).

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.