Arvio: Brother Firetriben uutuuslevy on täynnä loistavaa rokkia

Suomessa on ihan käsittämättömän hyviä englanniksi laulavia hevi- ja rockbändejä. Yksi niistä on Brother Firetribe, joka tekee kerrassaan upeaa 1980-luvun äänimaailmasta ja geeniperimästä pursuavaa hard rockia. Vaikka bändin vaikutteet ovat selvästi esimerkiksi Foreignerin ja Heartin kaltaisissa menneen päivän jenkkistadioneiden mammuttibändeissä, niin suomalaisbändi kuullostaa silti hämmästyttävän raikkaalta. Kuuntelin ennakolta bändin syyskuun 18. päivänä ilmestyvän Feel The Burn -albumin ja miten upea tuo yhtyeen viides pitkäsoitto onkaan! Ihan mahtavaa rokkia täynnä oleva albumi. Pidin paljon biiseistä. Levyn alku on biisi biisin jälkeen hurmaava. I Salute You, Arianne, Night Drive, Chariot Of Fire, Bring On The Rain – wau!
Ei siitä eteenpäinkään mennä todellakaan päin pöpelikköä, vaan päinvastoin. Pekka Heino jatkaa hienoa laulamista Love is A Lie ja Ticking Away -biiseissä. Jos joillakin biisillä, niin näillä pitäisi saada areenarokin ja 1980-luvun henki uudelleen liekkeihin. Myös seuraavat biisit Battle Ground ja Candle In The Window ovat niin mahtipontista areenarokkia kuin vain olla. Levyn päättää singlebiisi Rock In The City, joka myös rullaa oikein komeasti ja on hyvä biisi. Siis todella tyylikästä ja kovatasoista rokkia tekee Brother Firetribe. Levy on todellinen työnäyte myös tuottaja Jimmy Westerlundilta.
Ehkä tämä ei ole juuri nyt sitä muodikkaita musiikkia, mutta kun kuuntelee Brother Firetriben pian julkaistavan uutuuslevyn, niin muotisuuntaukset voivat pian muuttua.

Brother Firetribe on:

Pekka Heino – laulu
Roope Riihijärvi – kitara
Jason Flinck – basso
Hannes Pirilä – rummut
Tomppa Nikulainen – kosketinsoittimet

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.