Janita ottaa kantaa maailmantilanteeseen Peter Gabriel -klassikolla Digging In The Dirt

Suomalaisten suosikki ja vahvan jalansijan New Yorkissa saanut Janita julkaisee uutta musiikkia. Artistin viimeisin single Not What You’re Used To nostettiin Spotifyn himoitulle New Music Friday -soittolistalle, ja voimaa antavan, omien rajojen tuntemiseen kannustavan kappaleen musiikkivideo toi Janitalle runsaasti lisää uusia kansainvälisiä faneja. Huomenna perjantaina jatkoa seuraa vahvalla Digging In The Dirt -singlellä, joka on cover-versio Peter Gabrielin kappaleesta.
– Tämä Peter Gabrielin klassikko tuntui mulla luissa ja ytimissä heti ensi kertaa kun sen kuulin, mutta kappaleen sanoma ei ole koskaan ollut yhtä ajankohtainen kuin nyt. Ainakin omalla kohdallani, ennen kuin pystyin tekemään selkoa maailmasta, mun täytyi ensin osata ymmärtää itseäni”, Janita pohdiskelee ja jatkaa:
– Tällaisena mielipiteitä jakavana aikana on tärkeämpää kuin koskaan ennen, että tietää mikä on itselle merkityksellistä ja mitä arvoja kokee tarpeen puolustaa. Ja myös että tietää, mitä ei pysty sulattamaan.”
Digging In The Dirtistä julkaistaan muotikuvaaja Anthony Friendin tekemä tyylikäs musiikkivideo 10. maaliskuuta. Tuore single on viides lohkaisu Janitan tulevalta pitkäsoitolta, joka julkaistaan 14. toukokuuta. Tulevan albumin nimi on Here Be Dragons, jonka taustalla on rohkeuteen liittyvä tarina.
– Lause ’here be dragons’ tarkoittaa keskiaikaisen käytännön mukaan vaarallisia tai kartoittamattomia alueita. Aikoinaan oli tapana maalata lohikäärmeiden, merihirviöiden ja muiden mytologisten olentojen kuvituksia karttoihin merkitsemään tutkimattomia alueita, joilla ajateltiin mahdollisesti olevan vaaroja”, Janita selittää.
Janita nähdään livenä maailmanlaajuisessa stream-konsertissa albuminjulkaisuviikolla toukokuussa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.