Samy Elbanna haluaa herättää Suomen zombie-nuoria

Samy Elbanna
Samy Elbanna on jyväskyläläisen Lost Society yhtyeen keulahahmo.
Lost Society on tehnyt hienoa ja nousujohteista uraa
Lost Society on tehnyt hienoa ja nousujohteista uraa.

Suomen metallibändien ykkösrivistöön salaman lailla ponnahtaneen Lost Society -bändin keulahahmo Samy Elbanna on valoisa persoona ja täynnä elämänenergiaa. Elämä hymyilee Elbannalle täydellä voimalla. Hän on päässyt toteuttamaan unelmiaan musiikin kautta, koska hänen bändinsä on huikeassa lennossa. Ensi vuoden helmikuussa Lost Society julkaisee uuden ja samalla kolmannen levynsä. Lost Society esiintyi Hartwall Arenalla joulukuun 7. päivä samassa konsertissa omien idoleidensa Slayerin ja Anthraxin kanssa. Takahuone.fi:lle nuori mies kertoi tunnelmistaan unelmiensa toteuttamisen keskellä.

– Pakko on myöntää, että elän parhaillaan niin hemmetisti unelmiani kuin vain voi. En minä, eikä kukaan muukaan olisi voinut kuvitella, että kaikki olisi mennyt näin hyvin kuin Lost Societyllä on mennyt, iloitsee Samy Elbanna.

Vuonna 2010 perustetulla Lost Societyllä on vankka fanipohja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

– Onhan tämä täysin uskomatonta, mutta meidän täytyy tehdä kovasti töitä, jotta tämä unelma jatkuisi, sanoo Elbanna.

Bändissä ovat Elbannan lisäksi kitaristi Arttu Lesonen, basisti Mirko Lehtinen ja rumpali Ossi Paananen.

Lost Societyn menestyskulku on jo monelle tuttu tarina, sillä jyväskyläläisbändiä on monessa yhteydessä hehkutettu yhdeksi parhaimmista tulokkaista Suomen musiikkiskenessä vuosiin. Bändin johtohahmosta ei kuitenkaan moni tiedä sen tarkemmin kuin vain loistavan soittotaidon, karismaattisen esiintyjäkyvyn ja ulospäin suuntautuneen ja iloisen persoonan.

Antaa Elbannan itse kertoa, minkälainen hänen taustansa on.

– Minulla on egyptiläinen isä. Synnyin Arabiemiraateissa, missä faija oli töissä. Sitten muutimme Suomeen, kun olin vielä pieni. Suomessa muutimme Jyväskylään, mikä on minulle hyvin rakas kaupunki edelleen. Täällä on perheeni ja myös maailman paras treenikämppämme. Jyväskylä on juuri sopivan kokoinen kaupunki. Tällä tapahtuu tarpeeksi ja kaikkialle on lyhyt matka mennä, hän kertoo.

Elbanna on kohtelias nuori mies ja yleensä se kertoo hyvästä kotikasvatuksesta.

– Minulla, kuten myös muillakin bändimme jäsenillä on onnellinen perhetausta. Minä olen aina saanut perheeltäni kaiken sen tuen ja turvan mitä olen tarvinnut. Varsinkin uran alkuvaiheessa tuki oli erittäin tärkeää. Olen siitä todella kiitollinen.

Kansainvälisestä kotitaustasta on ollut hyötyä musiikkiuralla.

– Perheemme kotikieli on englanti. Siitä on ollut ihan älyttömästi hyötyä, sillä teen biisiemme sanat ja niiden tekeminen on minulle luontevaa englanniksi. Lisäksi nyt kun olemme liikkuneet jonkin verran kansainvälisissä ympyröissä, niin englannin kielen osaamisesta on ollut paljoa apua.

Isoveli suurin
innoittaja

Elbanna kertoo, että pari vuotta vanhempi isoveli on hänen suurin innoittaja musiikillisesti.

– Hän sai meistä ensimmäisenä kitaran, kun olimme pieniä ja pitihän minunkin se kitara sitten saada. Sen jälkeen soittelimme kilpaa jatkuvasti.

Elbanna on erittäin taitava kitaristi. Hän on tehnyt valtavasti töitä soittotaidon eteen.

– Muistan, kun sain ensimmäisen sähkökeihääni joskus 10-vuotiaana. Kun pidin sitä kädessäni ja rämpyttelin kitaraa, niin tajusin heti kuinka mahtava soitin se on. Siitä hetkestä lähtien kitara on aina kulkenut mukanani, 20-vuotias soittajavelho kertoo.

Elbannalla on monia nuoria faneja, jotka jakavat hänen kanssaan samat unelmat musiikkiuran suhteen. Kaikille muusikon urasta haaveileville nuorille Elbanna haluaa lähettää terveisiä.

– Tärkeintä on tarttua instrumenttiin hyvillä mielin. Soittamisen pitää olla hauskaa. Eikä pidä lannistua, vaikka maailma onkin täynnä hyviä soittajia. Kyllä sinne yksi huipputekijä aina mukaan mahtuu. Ei muuta kuin kitara käteen ja treenaamaan. Treeni on se ykkösjuttu, Elbanna sanoo.

Lost Society harjoittelee ahkerasti ja tunnollisesti.

– Treenejä on viitenä päivänä viikossa noin neljä tuntia kerrallaan. Mitään ei voi nyt jättää sattuman varaan. Haluamme olla skarppeina ja soiton täytyy toimia.

Bisset pysyivät
jääkaapissa

Skarppius on avainsana myös bändin työmoraalissa.

– Me emme juo juurikaan alkoholia ennen keikkaa. Ehkä yhden bissen verran voi ottaa. Dokaamisessa ei vain ole mitään järkeä ennen lavalle menoa. Kun soitimme äskettäin Tampereen Klubilla, niin jouduimme odottamaan tuntikausia takahuoneessa keikan alkamista, jonka jääkaappi oli aivan täynnä kaljaa. Mutta kukaan meistä ei koskenut niihin. Se kertoo aika paljon siitä, millä asenteella teemme tätä hommaa. Keikan jälkeen voi sitten rentoutua kylmä olut kädessä.

Lost Society kuuluu niihin bändeihin, joiden livekeikoista huokuu soittamisen riemu.

– Livenä soittaminen on niin nautinnollista, ettei sitä fiilistä kannata alkoholilla pilata. Toivon, että yleisölle välittyy meidän mahtavat tunnelmat lavalta. Minusta lavalla on niin kivaa, että siksi olen yhtä hymyä kun pääsen yleisön eteen. En ymmärrä niitä bändejä, jotka soittavat synkkinä ja suut mutrulla, Elbanna sanoo.

Fanit tulevat
yllättymään

Lost Society tunnetaan armottomasta tykityksestä, kiukkuisesta thrashmetallimusiikista. Mutta pian on aika yllättää fanit. Ensi vuoden helmikuussa Nuclear Blast Records -levy-yhtiön kautta julkaistava uusi Braindead-levy on Elbannan mukaan täynnä riot- eli mellakkameininkiä kantaaottavilla sanoituksilla maustettuna.

– Kun ensimmäinen biisi lähtee soimaan, on moni kuulija varmaan ihmeissään. Että mitä vittua tämä on. Nyt on tiedossa jopa hidasta ja melodistakin musiikkia. Pohdimme, että ei musiikin aina tarvitse välttämättä olla täyttä räminää alusta loppuun.

– Erityisesti olen panostanut tekstien tekemiseen. Aiemmin niitä ei ole kovin paljoa kelattu, mutta nyt mietin huolella sanoituksia ennen kuin menin huutamaan sanat nauhalle, sanoo yhtyeen laulaja-kitaristi.

Sanoitukset herättelevät
zombie-nuoria

Lost Society on hänen mukaansa aikuistunut ja se kuuluu musiikissa. Uuden levyn sanoitukset liippaavat läheltä jopa poliittisia teemoja. Elbanna pohtii myös sukupolvensa lamaannustilaa.

– Miksi monet minun ikäiseni nuoret ovat kuin käveleviä zombeja, jotka eivät tervehdi tai edes juttele toisilleen. Haluan herätellä sanoituksissani noita nuoria, vaikka en tiedä onko se edes mahdollista, Elbanna toteaa.

Myös nuorison välinpitämättömyys musiikkia kohtaan saa Elbannan kiehumaan.

– Kaikki nämä edm-musiikit ja muut höpötykset on juuri kuin tehtyjä tälle zombie-sukupolvelle. Se on juuri sellaista musiikkia, missä ei tarvitse ajatella mitään. Kaikki vaan otetaan aivottomina vastaan. Minulle musiikki on hyvin tärkeä asia ja toivon, että nuoriso oppisi taas arvostamaan sitä.

Täydellä sydämellä hommia paiskiva Elbanna johdattaa Lost Societyä sellaisella vimmalla, että ei ole mikään ihme, että bändi on noussut niin suosituksi.

– Vielä terveisiä kaikille nuorille. Uskokaa itseenne ja tähdätkää korkealle, Aim high. Niin mekin teemme. Haluamme olla paras bändi ikinä!

Teksti: Mikko Korvenkari

Lost Society Facebookissa

Täältä löytää huippukovaa metallikamaa

Tykitystä Youtubessa

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.