Kymenlaakson pimeistä onkaloista nousee I Am The Night – tarinoita yön palvonnasta sekä pimeiden voimien esiinmarssista

Kymenlaakson pimeistä onkaloista nouseva I Am The Night tekee olevaisen yöpuolta luotaavaa perinnetietoista black metallia, jonka nostattaa pimeyden voimat taisteluun taivaan valtoja vastaan. Markus Vanhalan (Insomnium, Omnium Gatherum), Janne Markkasen (ex-Omnium Gatherum), Okko Solanterän sekä Waltteri Väyrysen (Paradise Lost, Bodom After Midnight) yhtyeen alku juontuu karuun 90-luvun Kotkaan, jolloin Vanhala ja Markkanen soittivat keskenään black metallia, mutta muut bändit varastivat huomion ja ajatus mustasta metallista jäi takaraivoon kytemään.
– Tavallaan tämä on se bändi, joka olisi pitänyt perustaa jo yli 20 vuotta sitten, tai ainakin jatkaa black metallin parissa tosissaan, mutta onneksi ainakin itse black metal on kulkenut koko ajan mukana matkassa omassa elämässä jo varhaisesta teini-iästä asti, kommentoi yhtyeen kitaristi Vanhala.
– In the Nightside EclipseDe Mysteriis Dom Sathanas ja Storm Of The Light’s Bane avasivat tämän pimeämmän portin joskus muinoin ja taitavat myös hiukan kuulua musiikissamme.
Muutama vuosi sitten I Am The Night alkoi viimein muotoutua, ja viime vuonna maailman sammumisen myötä jäsenet löysivät tarvittavan ajan toteuttaa bändin kipinä täyteen loimuun. Nostalgiset vanhat tekijät Vanhala ja Markkanen pestasivat bändiin samanhenkistä nuorempaa pataljonaa ja lähipiiristä löytyikin tutut Wäyrynen ja Solanterä mukaan toteuttamaan vision. Vanhala toteaa:
– Debyyttilevystämme tuli juuri sellainen aikamatka mitä haimme, kaukana modernista siis. 90-luvun jälkeinen black metal ei ole juurikaan jaksanut itseä kiinnostaa, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Näemmä tällaiselle kamalle on jonkinmoista kysyntääkin, koska demo toi useita tarjouksia isoiltakin lafkoilta, mutta halusimme toteuttaa tämän asialle oikealta tuntuvaa reittiä kautta ja siksi valitsimme kumppaniksi Svart Recordsin.
Svart Records julkaisee ensimmäisen I Am The Night -äänitteen 11.6.2021. Tällöin ilmestyy 500 kappaleeseen rajoitettu 12-tuumainen maksisingle Hear Me O’ Unmaker, jonka kääntöpuolella yhtye tulkitsee Norjan mustan metallin kulmakiven Emperorin teoksen Acclamation of Bonds. Debyyttialbumi While The Gods Are Sleeping ilmestyy loppuvuodesta 2021.
– Albumi kertoo tarinoita yön palvonnasta sekä pimeiden voimien esiinmarssista. Yöllä valon kirkkauden nukkuessa pimeyden joukot nousevat, syöksevät enkelit liekeissä alas ja ottavat taivaiden valtakunnan haltuun, jolloin koittaa uusi yksilöllisen vapauden aika”, kertoo vokalisti Solanterä.
– I Am The Night on ihka oikea bändi eikä projekti. Musiikkia tulee myös lisää, kun siltä tuntuu ja kun materiaalin synnytys on yhtä aitoa ja vapaata kuin tämän levyn luominen, kommentoi Vanhala.
– Bändi on ollut henkireikä nyt pandemian tappamassa tyhjiössä, ura on ehkä väärä sana, mutta teemme tätä todellakin musiikki edellä. Joitain tarkkaan valittuja keikkojakaan emme sulje pois tulevaisuudelta, aika näyttää suunnan ja tien. Tulevaisuus on siis pimennossa ja hyvä niin.
Tulevan albumin ensimmäinen single Hear Me O’ Unmaker ilmestyy digitaalisesti 7.5.2021 ja Vesa Rannan samaisesta kappaleesta ohjaama video löytyy parhaillaan Svart Recordsin YouTube-kanavalta.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.