Pullon henki -singlen julkaissut Eino & Koskettajat -yhtye soittaa retrorockia

Eino Matsi laulaa ja soittaa koskettimia Eino & Koskettajat -yhtyeessä.

Jos samaan purkkiin laitetaan Rauli ”Badding” Somerjoki, Tehosekoitin, Doors, Risto, Ville Leinonen ja Queen, sekoitetaan vahvasti ja avataan, mitä tulee? Vastaus on: Eino & Koskettajat. Tampere-Helsinki-akselilla operoiva uusi retrorock-yhtye ei häpeile tunnustaa näitä vahvoja musiikillisia innoittajiaan. Kun tarttuviin melodioihin, oveliin soitunkiertoihin ja eeppisiin pop-koukkuihin vielä lisätään Eino Matsin vähintään värikäs persoona, loppuvuloksena voi olla melkein mitä vaan.
Jo Ennen ja nyt -esikoisalbumiltaan löytyneillä Menolippu-, Sitkun- ja Onneks on -singleillään muun muassa Spotifyn soittolistojen sekä Yle Suomen kiinnostuksen herättänyt Eino päästää tänään uuden yhtyeensä Koskettajien kanssa irti Pullon hengen.
– Pullon henki sai alkunsa korona-ajan yksinäisyydestä ja ahdistuksesta. Kappaleella kuuluvat niin edesmenneen isäni kuin omatkin seikkailuni viinin parissa. On niin helppo ajatua tilkitsemään rakkauden puutetta ja muita elämän tyhjiöitä epäterveillä tavoilla, Eino kertoo.
Vaikka biisin lähtökohta on melankolinen, Eino täsmentää positiivisen pohjavireen olevan tärkeä vivahde kokonaisuudessa – niin tässä kuin kaikessa muussakin tekemisessä.
– Musiikissani tykkään leikkiä ilon ja surun vaihtelulla. Vaikka käyn paljon mollissa ja melankoliassa, palaan kuitenkin aina duurisointuun.”
– Pullon henki -biisin studiosessio oli poikkeuksellisen riemukas! Olimme soittaneet biisiä jo keikoilla yhtyeeni kanssa, mikä on aina upea lähtökohta lähteä äänittämään. Lisäväriä biisiin tuo pasuunallaan Tuomas Eriksson, joka rekrytoitiin levytykseen alle tunnin varoajalla.
Pullon hengestä on tehty myös nostalgiaa henkivä veikeä musiikkivideo, jonka voi katsastaa nyt täällä. Videon ovat ohjanneet Jussi Turunen sekä Tuomas Kaihua.
Eino & Koskettajat on ahkeroinut studiossa yhdessä Pihka Is My Name- ja Ukkosmaine-yhtyeistä tutun tuottaja-levy-yhtiöpomo Lasse Turusen kanssa. Eino & Koskettajat julkaisee uuden studioalbuminsa alkuvuodesta 2022.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.