”Hootenanny Freaksin uusi biisi on erittäin hyvänkuuloista rock and rollia” – Katso Isolation-kappaleen musiikkivideo

Eihän se vanha kunnon rokki minnekään ole katoamassa, vaikka rokin kuolinkouristuksista onkin juoruttu jo pitkään. Hyvää uutta rokkia tulee jatkuvasti ja tuore hyvä esimerkki siitä on Hootenanny Freaks, joka on Kotkassa vuonna 1997 perustettu rock-yhtye, jonka sointiin ovat vahvasti vaikuttaneet 70- ja 80-luvun rock and roll.  Radio Rockin järjestämässä MP-ROCK 2020 tapahtumassa bändi sai eniten yleisöääniä ja erityisesti yhtyeen iskevä biisimateriaali sai kehuja. Kehuja tulee nyt myös Takahuone.fi:n suunnalta, koska Hootenanny Freaksin uusi biisi Isolation on erittäin hyvänkuuloista rock and rollia: Soundeiltaan raikasta ja napakasti iskevää, koukuttavaa ja rokista rullaavaa. Ja mikä yleensä on akilleenkantapää monelle rock-bändille, niin tässä kohtaa tuo kipukohta ei ole kompastuskivi: laulusolisti Pepe Tammisen suoritus on erittäin mallikas. Lisäksi erityismaininta kuuluu makeasti suriseville Esko Kemellin ja Aapo Häyrisen kitaroille. Isolation on ensimmäinen single bändin tulevalta albumilta, joten jos tällaista on lisää luvassa, niin rokkidiggareiden kannattaa viimeistään nyt ottaa tämä bändi suurennuslasin alle. Hootenanny Freaksin kitaristi Aapo Häyrinen kommentoi biisin syntyä:
Biisi sai alkunsa koronakeväänä Uudenmaan eristyksen aikana, kun aloin jammailla kitaralla päässäni jo jonkin aikaa soinutta riffiä. Kehittelin biisiä lisäten siihen soittimia ja lopputuloksesta tuli rullaava kokonaisuus, jonka sitten esittelin jätkille treeniksellä ja siitä se biisi sitten syntyi.
Solisti Pepe Tamminen kommentoi biisin sanoitusta:
Idea sanoitukseen syntyi kävelyllä viruksen autioittamassa kaupungissa ja myös Facebookin ja Instagramin stoorit ihmisten karanteenista ja omista yhden hengen bileistä inspiroivat. On helppo samaistua biisin tunnelmaan varsinkin, jos on joutunut olemaan pidempään neljän seinän sisällä tänä eriskummallisena aikana.
Katso
Isolation-biisin musiikkivideo nyt Takahuone.fi:ssä.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.