Tamperelainen XELI julkaisi Kroatia-biisiin musiikkivideon

XELI-artistinimen takana on Heli Raami. Kuvaaja: Hanna-Mari Lahtinen

Indie-artisti ja lauluntekijä XELI julkaisi syyskuun lopussa Kroatia-nimisen biisin, joka on hänen neljäs singlejulkaisu. Nyt hän julkaisi biisistä musiikkivideon. XELI-artistinimen takana on Heli Raami, joka saa inspiraatiota musiikkiinsa ja teksteihinsä ohikiitävistä hetkistä ja vahvoista tunteista. Artistinimi XELI on saanut alkunsa kyrillisistä aakkosista, joissa X-kirjain on H.
Kroatia-biisin nimi viittaa paikkaan, jossa lyriikat ovat saaneet alkunsa.  Biisissä on kyse irtipäästämisestä.
– Teksti on syntynyt juuri sellaisena hetkenä, josta laulussa kerrotaan: Ilta on laskeutunut, istun rannalla hieman suojassa, kun satelee vettä. Katselen vastarannalle. Arvokas yksinäinen hetki, jossa lävitseni tuli senhetkiset sekä helpotuksen että ikävän tunteet, kertoo XELI.
Hän luottaakin biisinteossa vahvasti intuitioon.
– Koitan lähestyä musiikkia ja kirjoittamista kuuntelemalla sisäistä virtaani: mitä on tulossa, mitä tunteita se herättää. Mielestäni kuunteleminen on ehdottomasti lauluntekijän tärkeimpiä taitoja.
– Haluankin välittää musiikillani ennen kaikkea tunteita. Oma tie niiden kanssa on ollut pitkä, eikä mulle todellakaan ole ollut helppoa puhua tunteistani tai edes tunnistaa niitä. Haluan tuoda esille, että kipeät tunteet kuuluvat elämään myös, ja tietysti toivon, että kuuntelijoille välittyisivät biisieni tunnelmat ja sanoma.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.