The Rasmuksen UMK-kappale Jezebel julki – tuottajana maailmankuulu Desmond Child

The Rasmus on aktiivisena musarintamalla. Kuva: Venla Shalin

The Rasmus -yhtyeen UMK-kappale Jezebel julkaistiin tänään 17. tammikuuta upean videon kera. Biisin on tuottanut maailmankuulu tuottaja-muusikko Desmond Child.  The Rasmuksen osallistumista UMK:hon on hehkutettu Suomen lisäksi myös ympäri maailmaa sosiaalisessa mediassa. Lisäksi lukuisat kansainväliset musiikkilehdet ovat kirjoittaneet siitä, kuten Kerrang!, NME ja Rock Sound.  Idea Jezebel-kappaleesta lähti Lauri Ylösen aloitteesta, kun hän soitti ystävälleen ja mentorilleen Desmond Childille.
– Onko sulla aikaa? Pitäisi tehdä maailman paras kappale ja voittaa Euroviisut, Ylönen sanoi.
Jezebel-singlen tuottaja Desmond Child on aiemmin tuottanut The Rasmuksen Black Roses -albumin. Lisäksi Child on tehnyt yhteistyötä lukuisien maailmantähtien kanssa, kuten Alice Cooperin, Bon Jovin, Aerosmithin ja Kissin jne.
– Jezebel-kappale on tribuutti tämän päivän vahvoille ja itsenäisille naisille, tuottaja Desmond Child kommentoi.
Bändi on kypsytellyt ideaa viisuista jo pitkään.
– Fanimme ympäri maailmaa ovat jo vuosia kysyneet, milloin The Rasmus ottaa osaa tähän kilpailuun. Sitä on lykätty ja lykätty, mutta nyt tuntui, että on aika osallistua. Olen aina ollut sitä mieltä, että tämä on biisikilpailu ja nyt tuntui, että tuli sopiva biisi, Ylönen kertoo.
Lukuisilla musiikkialan palkinnoilla noteerattu The Rasmus kuuluu Suomen kautta aikojen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin. Kymmenettä albumiaan parhaillaan tekevä The Rasmus rikkoi kesällä In The Shadows -jättihitillään 100 miljoonan striimin maagisen rajan Spotifyssa.
The Rasmus julkaisi toukokuussa 2021 neljän vuoden levytystauon jälkeen uuden Bones-singlen, jota seurasi syyskuussa Apocalyptican kanssa tehty yhteiskappale Venomous Moon. Tällä hetkellä bändi keskittyy täysillä UMK:hon. Lähitulevaisuudessa yhtye ilmoittaa tarkemmin tulevasta albumistaan ja luvassa on myös mittava kiertue.
UMK-voittaja ja Suomen seuraava euroviisuedustaja valitaan Turun Logomossa 26.2.2022. Finaali näytetään suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Ylen radiokanavilla klo 21–23. Voittajan valitsevat tv-katsojat ja kansainvälinen UMK-raati yhdessä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.