Nightwish-näyttely avautui Kiteellä

Näyttely esittelee Nightwish -yhtyeen matkan vaatimattomasta kiteeläisestä bändiprojektista maailmanmaineeseen, yhdeksi maailman suurimmista metalliyhtyeistä. Siinä nähdään harvinaista ja maailmanlaajuisesti ennennäkemätöntä esineistöä ja kuvitusta, lavasteita, palkintoja ja instrumentteja yhtyeen uran varrelta. Näyttely sisältää myös täysin uutta aineistoa. Nähtävää ja koettavaa on kasapäin: ainutlaatuinen materiaali ja näyttelyn interaktiiviset 3D- ja audiovisuaaliset elementit päästävät vierailijat kokemaan ja näkemään Nightwishin koko vaiherikkaan tarinan itse.
A Nightwish Story -näyttelyssä on esillä esineistöä yhtyeen ihka ensimmäisestä demosta uusimman videon lavasteisiin, keräilyharvinaisuuksia, ennennäkemättömiä videoita sekä yhtyeen ja sen lähipiirin arkistojen aarteita. Näyttelyä ovat olleet toteuttamassa joukko yhtyeen ja sen taustaorganisaatioiden edustajia, kansainvälisiä medioita ja fanisivustoja sekä video-ohjaajia, puvustajia, graafikkoja, sisällöntuottajia ja suuri joukko muita asiantuntijoita.
Nightwish on ylpeä kotiseudustaan ja kulttuuriperimästään. Yhtye on myynyt yli 10 miljoonaa levyä ja tehnyt kahdeksan maailmankiertuetta. Sen fanikunta yltää kaikkialle maailmaan koostuen ihmisistä kaikilta tieteen ja taiteen aloilta, kaikista ikäryhmistä, yhteiskuntaluokista, etnisistä taustoista ja sukupuolista. Sen kuuluisiin ystäviin kuuluvat muun muassa tiedemiehet Richard Dawkins ja Esko Valtaoja, fantasiakirjailijat Anne Rice ja Patrick Rothfuss, kilpa-autoilija Heikki Kovalainen sekä Iron Maiden -muusikko Steve Harris.
Nightwish on lähes universaali yhdistävä voima. Sen myös A Nightwish Story -näyttely tuo monitasoisesti esille.
Näyttely on osa laajempaa Keski-Karjalan kehityshankekokonaisuutta, jolla tuodaan itäsuomalaista osaamista ja paikallisia vahvuuksia kansalliseen ja kansainväliseen tietoisuuteen. Kitee on tehnyt tässä rohkean avauksen; se on luultavimmin ensimmäisenä maailmassa nostanut metallimusiikin ja omaleimaisen kulttuuriperimän koko laajemmankin aluekehityksen kärkeen.
Näyttelyn avajaisviikko pidetään 3.-9.8.2020 (Kiteentie 13, 82500 Kitee).

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.