Italiasta tulee pitsaa, gangstereita ja futispelaajia, mutta myös rokkia – Giuda on Italian paras rock-bändi

Italia on tunnettu monesta muusta asiasta, mutta ei rock-musiikista. Italian mafian pelottava maine tunnetaan ja myös sen makoisa ruoka ja taitavat jalkapalloilijat ovat niittäneet mainetta ulkomailla.
Mutta rokin saralla on ollut hiljaisempaa. Italian rock-musiikin lipunkantajia ei kovin montaa ole. Giuda-bändi on yksi niistä harvoista, jotka vannovat rokin nimeen Italiassa. Bändin alkujuuret ovat Roomassa ja siellä vuodessa 2007. Giudan meiningissä on kaikuja vanhalta kunnon 1970-luvulta, jolloin rockin ilosanoma soi kovaa ja suurella tunteella.
Takahuone.fi tapasi bändin laulajan Tendan Lontoossa Giudan energisen keikan jälkeen. Baaritiskiin nojaten utelin laulajalta, että miten ihmeessä Italiasta tulee näin kova rock-bändi, koska tietääkseni rock ei ole ollut saapasmaassa mikään kovinkaan iso juttu.
– Niin, totta on, että Italiassa on kaikkea muuta musiikkia kuin rokkia, kuten vaikkapa räppiä ja kaikenlaista poppia. On siellä kuitenkin muitakin rock-bändejä kuin me. Vähenemässä määrin kuitenkin – valitettavasti, sanoi Tenda Lontoon Electric Ballroomissa.
Giuda ei ole enää mikään untuvikkobändi, sillä bändi on veivannut rocknuoteilla jo reippaasti yli yhden vuosikymmenen. Takana on neljä albumia ja tuhti määrä keikkoja.
– Me olemme soittaneet Lorenzon (kitaristi) kanssa 12-vuotiasta asti ja tarkoitus on jatkaa tätä hommaa täysillä myös tulevaisuudessa.  Tavoitteena on tehdä Giudasta jatkuvasti isompi ja isompi bändi, hän sanoo.
Giudan tuorein levy on tänä vuonna julkaistu E.V.A, jolta löytyy myös Overdrive-biisi.

Kun Giudan musiikkia kuuntelee, niin vaikutteita on helppoa löytää. Esimerkiksi Australian suunnalta ponnisti yhtye, jonka luulisi olleen Giudan pojilla tehosoitossa.
– AC/DC on meille kaikille tärkeä yhtye, mutta emme halua vain kopioida jonkun toisen bändin tekemisiä. Meille on tärkeää se, että musiikillamme on oma soundi ja että se kuuluu vahvasti.
Yksi omista Giudan lempparibiiseistäni on Wild Tiger Woman, mihin on kuvattu myös mitä mainioin musiikkivideo, joka löytyy Youtuben syövereistä.

Suomen perukoilla Giuda on vielä aikalailla tuntematon yhtye, mutta bändi on soittanut rock-klubeilla aina Yhdysvaltoja myöten ja on niittänyt mainetta kovana rockpumppuna. Jos Giudan keikka Suomessa joku päivä järjestyy, niin silloin kannattaa mennä bändi tsekkaamaan. Giuda on hyväntuulista rokkia, joka laittaa kaikkien puntit vipattamaan. Toivottavasti Suomen keikkabuukkaajat ovat hereillä, sillä Tenda kertoo että keikat Suomen lähistöllä ovat parhaillaan työn alla.
–  Suunnitelmissa on kiertue Skandinaviassa ensi vuoden loppupuolella ja toivottavasti pääsemme silloin myös Suomeen asti.
Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.