8-vuotias Minea menetti isänsä ja Raskasta joulua -konserteista tuttu Erkka Korhonen veljen – muusikko käynnisti koskettavan joukkorahoituskampanjan

Muusikko Erkka Korhonen, joka on jo vuosia tehnyt upeaa työtä Raskasta joulua -konserttien parissa sai äärimmäisen raskaan uutisen helmikuussa, kun hän sai tiedon veljensä kuolemasta.  Korhonen on nyt käynnistänyt koskettavan joukkorahoituskampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja menehtyneen veljen 8-vuotiaan Minea-tytön harrastustoimintaan. Näin Korhonen kertoo raskaista kokemuksistaan ja rahoituskampanjasta Mesenaatin sivustolla:

”17.2.2021 oli päivä jota en tule unohtamaan ikinä. Kulunut vuosi edellisestä maaliskuusta eteenpäin oli ollut monella tapaa katastrofaalinen koronapandemian vuoksi. Käytännössä kaikki esiintymiseni olivat peruttu, mukaanlukien vuotuinen Raskasta Joulua -kiertue, joka on ollut toimeentuloni kivijalka. Koko tapahtuma-ala oli käytännössä pysäytetty.Silti mikään tuona aikana tapahtunut asia ei ollut verrattavissa siihen iskuun mikä tuona päivänä tuli täysin yllättäen: Isoveljeni Mirko ”Mike” Korhonen menehtyi astmakohtauksen aiheuttamaan sydänpysähdykseen. Hän oli 47-vuotias. Minä menetin veljeni, vanhempani menettivät poikansa, moni menetti ystävän. Mutta ennen kaikkea 8-vuotias Minea-tyttö menetti isänsä.
Tämän joukkorahoituskampanjan tarkoitus on auttaa Minean harrastusten rahoittamisessa. Minean äiti on lähdössä opiskelemaan ja sen myötä mahdollisuudet harrastusten rahoittamiseen ovat äärimmäisen rajatut. Minea on kiinnostunut tanssitunneista ja Taekwondosta. Hyvät harrastukset tuovat rutiineja ja turvallisuutta lapsen elämään. Haluan Minean kummisetänä auttaa häntä tässä asiassa.
Rahoituskampanjan vastike on ensimmäinen julkaisuni sooloartistina, ”The Wall”. Kappale on alunperin Kansas-yhtyeen tuotantoa. Syy kappalevalinnalle tulee Mikeltä itseltään. Sain kuulla pian Miken poismenon jälkeen, että häen toiveenaan oli ollut että kyseinen kappale soitettaisiin hautajaisissaan. Päätin luonnollisesti toteuttaa hänen toiveensa, ja tein asiasta henkilökohtaisemman tuottamalla hautajaisissa soitetun version itse. Se oli minulle lopulta ainoa vaihtoehto. Sain tuotannossa apua kolmelta hyvältä ystävältäni, joista etenkin kappaleen solisti Mikko Jokinen tunsi veljeni hyvin, ollen täten luontevin valinta kappaleen tulkitsijaksi. Koska tiesin, että tuotanto tullaan toteuttamaan huolellisesti, ryhdyin ajattelemaan pian kappaleen julkaisua ja tällöin syntyi ajatus hyväntekeväisyysjulkaisusta.”

Joukkorahoituskampanja löytyy seuraavasta osoitteesta:

https://mesenaatti.me/2154/mahdollistetaan-harrastus-8-vuotiaalle-minea-tytolle/?fbclid=IwAR2t84ifVPlGDAt1NCdERNjbuwGr1uWPVDSmcXz_WqBIbImAXT8GrewmTH0¨

Kappaleen tiedot:

Erkka Korhonen feat. Mikko Jokinen – The Wall (Säv/san Kerry Livgren)

Erkka Korhonen – Kitarat, basso, rumpuohjelmointi, tuotanto, äänitys ja miksaus

Mikko Jokinen (Genital Motors, Retronauts, Rivendell, Ma Baker’s Soul Factory, M.A.R.S.) – Laulu

Timo Pudas (Urban Tale, Raskasta Iskelmää, Mikko Herranen, Kaija Koo) – Koskettimet

Äänitetty ja miksattu ToneHills-studiolla Espoossa keväällä 2021.

Svante Forsbäck/Chartmakers West – Masterointi

Jarkko Piipari/Media Piipari – Musiikkivideon editointi

Sydämellinen kiitos sinulle, joka haluat lähteä tukemaan Mineaa ostamalla tämän kappaleen.

-Erkka Korhonen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.