Elliot’s Crazy Compass teki Michael Monroesta superhahmon Pop Snap Crackle -videolla

Elliot’s Crazy Compassin Pop Snap Crackle feat. Michael Monroe -single saa nyt seurakseen visuaalisesti upean ja samalla kieltämättä suhteellisen psykedeelisen videon. Viimeksi upean Fandango-videon Todd Rundgrenille ja Sparks-yhtyeelle tehnyt Liisa Vääriskoski a.k.a Munalissu ohjasi kokonaisuuden, jossa vilahtelevat niin bändi, Michael Monroe, tuottaja Tomás Donker kuin ohjaaja itsekin.
”Näin Lissun ensimmäisen kerran Generation 2017 -näyttelyn yhteydessä. Se pidettiin Amos Andersonin taidemuseossa, jossa olin silloin töissä. Näyttelyssä oli paljon hyviä teoksia, mutta Lissun videoteos kuului suosikkeihini. Myöhemmin seurasin Munalissun hulvattomia edesottamuksia Instagramissa ja kun alettiin miettiä sopivaa ohjaajaa videolle, Lissu tuli mieleeni ja ehdotin häntä. And the rest is history”, ECC:n Joakim Guthwert kertoo.
Bändin ideoidessa videota myös kappaleessa kuuluvat teemat nousivat esille; kulutushysteria, sisäinen tyhjyys, luonnon tuohoutuminen, absurdi huumori…
”Eli kiteytettynä: tuhoavat voimat ja uutta luovat voimat. Emme haluneet perinteistä soittovideota, vaan jotain persoonallisempaa. Näiden ajatusten pohjalta Lissu alkoi työstää kässäriä. Aika pian löydettiin yhteinen näkemys”, Joakim jatkaa.
Video kuvattiin Helsingissä greenscreen-tekniikalla, jossa kohde yhdistetään taustaan, ja videon puvustajana toimi yhtyeelle jo aiemmin tuttu Antti Asplund. Tomásin osuudet tehtiin etänä New Yorkista.
”Videokuvaukset venyvät usein ja ovat raskaita. Pop Snap Crackle -videon kuvaukset olivat helpoimmat ikinä, ja bändin osuudet oli kuvattu hetkessä. Lissun rento ja ammattimainen ote teki meihin vaikutuksen.”
Videon avaa enkelimäinen jumalhahmo, joka paljastuu pian biisissä vierailevaksi Michael Monroeksi.
”Oli ilo vierailla Elliot’s Crazy Compass -bändin Pop Snap Crackle -biisissä, ja päädyin sitten myös biisin upealle videolle esittämään poikkeuksellista ’supersankarihahmoa’, mikä oli myös hauska ja erilainen kokemus. Bändin kundeilla on hieno asenne ja meininki, ja olen aina digannut heitä”, Michael Monroe kertoo.
Tuottaja Tomás Doncker sanoo:
”Kerrassaan henkeäsalpaavaa! On kunnia olla osana tätä aivot sopivasti nyrjäyttävää videota. Olen tietenkin iso ECC-fani ja ollut aina Todd Rundgren -fanaatikko, ja Liisan viimeisin video heille oli fantastinen ja nyt… bang! Hän toi visuaalisen taikansa Elliot’s Crazy Compassin maailmaan. Näyttää täydelliseltä yhdistelmältä.”
Elliot’s Crazy Compassin debyyttialbumi Bubbles julkaistaan 24. syyskuuta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.