Neljä Ruusua julkaisi uuden singlen ”Viimeinen valssi”

Kotimaisen popmusiikin kestosuosikki Neljä Ruusua julkaisi uuden singlen ”Viimeinen valssi”.  Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu bändi, joka on julkaissut 15 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa, joita on myyty yhteensä yli 400 000 kappaletta.
Yhtye on edelleen alkuperäiskokoonpanossaan; Ilkka Alanko (laulu, kitara), Petteri ”Kode” Koistinen (kitara), Jari ”Lade” Laakkonen (basso), Kari ”Kämy” Kämäräinen (rummut).
Viimeinen valssi” käynnistää uuden vuoden muistuttamalla siitä, että jokainen päivä ja hetki on uusi alku.
– Olin juuri työstämässä erästä kappalettani, kun sain Kodelta postia. Siinä oli hyväntuntuinen popsävellys vailla sanoja. Jotenkin se kuulosti tutulta? Hetken fiilisteltyäni tajusin, että kertosäkeen melodia oli hyvin pitkälti sama, kuin juuri siinä kappaleessa, mitä olin juuri sillä hetkellä viimeistelemässä. Suuremmat voimat, todellakin!
– Kaikki tykkäsivät biisistä ja äänitykset sujuivat vaivattomasti. Mikko ”Tamu” Tamminen teki taas loistavaa duunia ja jaksoi sietää ihailtavan hyvin meidän välillä melko remumaisiakin visioita. Miksaus nro 10 on tässä, ehtaa Neljää Ruusua. Nauttikaa!”
 kertoo Ilkka Alanko.
Singlen kansi on valokuvaaja Marko Rantasen käsialaa, joka on elvyttänyt henkiin 170 vuotta sitten kehitetyn märkälevy-kollodium -menetelmän:
Malliksi kanteen haluttiin nimenomaan henkilö, ei niinkään nainen tai mies. Biisin tarinankertojaksi voi yhtä hyvin kuvitella minkä tahansa sukupuolen, kertoo Ilkka Alanko.
Ruusuilla on ollut uransa aikana huikeat 26 top20-radiohittiä, joihin kuuluvat mm. klassikot ”Juppihippipunkkari”, ”Poplaulajan vapaapäivä”, ”Hunningolla”, ”Luotsivene”, ”Popmuseo”, ”Valuva taivas”, ”Missä vaan” ja ”Elän vain kerran” sekä tuoreemmat kappaleet kuten ”Surutulitus”, ”Sininen sunnuntai”, ”Mustia ruusuja” ja ”Älä luovuta (Noli cedere).

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.