Reckless Love julkaisee uuden albumin ”Turborider” 25. maaliskuuta – nimikkobiisi nyt ulkona

Reckless Loven edellisestä pitkäsoitosta on ehtinyt kulua jo kuusi vuotta.

Kansainvälistäkin suosiota saavuttanut kotimainen rockyhtye Reckless Love julkaisee uuden albumin peräti kuuden vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen viides albumi ”Turborider” julkaistaan 25. helmikuuta saksalaisen AFM Recordsin kautta.
Tulevalta albumilta on julkaistu viime vuoden puolella jo kaksi singleä, ”Outrun” sekä ”Eyes Of A Maniac”, ja tänään jatkoa seuraa levyn nimiraidalla ”Turborider”.
– Turborider’ on tulevan viidennen Reckless Love -albumin nimikkobiisi, eikä syyttä. Kappaleessa kiteytyy niin soonisesti kuin lyyrisestikin uudesti syntyminen, jonka bändikin joutui läpikäymään palatakseen pitkäksi venyneeltä tauoltaan -’More electric than before, a rotten hybrid to the core’. Pysäyttämätön vauhdikas komppi ja vääjäämättä etenevä kitarointi muodostaa uhkaavan tunnelman, joka innoitti biisin tarinan uudelleen syntyvästä pienestä paholaisesta, Turboriderista, joka palaa reissultaan helvettiin ja takaisin, lähtien valloittamaan maailmaa, Olli Herman kertoo.
– ’Turborider’ edustaa ehdottomasti Reckless Loven raskaampaa osastoa, mutta koukuttavilta melodioilta ei ole tämäkään ralli säästynyt. Biisi syntyi todella lyhyessä ajassa, yhteistyössä tuottajamme Joonas ’Synthinen’ Parkkosen kanssa. Visio oli alusta asti selvä. Päätimme tehdä albumin avausraidan miettimällä ainoastaan, että onko kyseessä potku maksan kärkeen vai isku leukaan. Onpa kyseessä sitten kumpi tahansa, tai molemmat, uppoaa se muistijäljeksi aivokuoreen. Kun kitaristimme Pepe alkoi soittaa intron riffiä studiolla, oli Joonas syntikoineen välittömästi mukana. Hetkessä meillä oli valmiina kappaleen ensimmäinen demo, ja nimetessään tiedostoa kysyi hän minulta olinko ehtinyt miettiä jo otsikkoa. Ainoat neljä tavua, jotka pyörivät päässäni, muodostivat sanan ’Turborider'”, toteaa Olli. Bändikaveri Pepe Reckless komppaa: ”Yksi raivokkaimmista ralleista mitä me on koskaan tehty. Sairas!”
Vuonna 2001 perustettu Reckless Love on julkaissut neljä albumia, Reckless Love (2010), Animal Attraction (2011), Spirit (2013) ja InVader (2016), joista kaksi keskimmäistä levyä ovat myyneet kultaa. Yhtyeen edellisestä pitkäsoitosta on ehtinyt kulua jo kuusi vuotta, joten voimme puhua paluusta maamme musakenttään. ”Olimme pitkään julkaisematta uutta materiaalia, ja kynnys uuden luomiseen kasvoi sitä mukaa, mitä pidempään olimme levytystauolla. Oli vahva tunne siitä, että kaipasimme uuden tulokulman omaan ilmaisuumme, ja sen mysteerin avautumiseksi ensimmäinen single ’Outrun’ näytti suunnan tuleville kappaleille”, Olli kiteyttää.
Vakavamman vaihteen päälle kytkenyt Reckless Love ammentaa seuraavan albuminsa kappaleisiin vaikutteita mm. 80-luvun pelimaailmoista. ”Soundeissa keskiössä ovat 80-lukulainen tematiikka ja moderni tummanpuhuva synthwave-maailma, ja sukelsimmekin syvälle kyseisen aikakauden pelimaailmoihin ja genren leffatunnelmiin”, Olli kertoo.
Yhtyeen helmikuussa julkaistavan levyn julkaisusta vastaa saksalainen AFM Records.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.