WARIS astuu esiin Kulmikas-sinkulla: – ”Biisien päälle ripotellaan WARIS-taikasuolaa sopivissa määrin”

Varsinais-Suomesta ponnistava suomenkielisen vaihtoehtometallin tulokas WARIS julkaisi singlebiisin Kulmikas. Melodisen,  parisuhteisiin ja tunteiden ilmaisun vaikeuteen keskittyvän kappaleen videon on ohjannut ja kuvannut Teo Pyykkönen.  Kulmikas on bändin toinen julkaistu kappale. Biisin miksauksesta ja masteroinnista on vastannut Henri Arvola.
Bändi on toiminut tässä kokoonpanossa pari vuotta, mutta soitto- ja bändihistoriaa on nelikolla jo teinivuosista asti.
– Pari vuotta sitten päätimme kasata junnuvuosien bändin pohjilta parin vuosikymmenen soittotauon jälkeen uuden bändin ja alkaa soittamaan hiukan rankempaa rockia. Leikkisästi olemme alkaneet kutsua tätä ”setämetalliksi”, bändin laulaja-basisti Jaakko Mussaari kertoo.
Bändi tähtää loppuvuonna EP:n julkaisemiseen. Biisit saavat muotonsa treenikämpällä, minne bändin jäsenet  tuovat aihionsa nelikon muovailtavaksi.
– Biisien päälle ripotellaan WARIS -taikasuolaa sopivissa määrin. Kappaleita ja sanottavaa on liukuhihnalla reilusti, joten EP:n materiaali saadaan kasaan vaivattomasti, Mussaari kuvailee.
Suomen kieli on ollut  alusta asti bändille tärkeä työväline. Ajankohtaisia ja ikäviäkin aiheita pystyy bändin mielestä käsittelemään tehokkaammin ja vaikuttavammin suomeksi.
– WARIS voisi kuvailla  itseään puolueettomaksi, avarakatseiseksi, rehelliseksi, rujoksi, mutta myös herkäksi olennoksi, Mussaari päättää.
Musiikkivideon

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.