Raskasta Joulua -menestyskonsepti paketoidaan jälleen myös albumiksi

Vaikeasta tilanteesta huolimatta Raskasta Joulua -kiertue pystytään osittain järjestämään. Kuva: Jaakko Manninen

Kitaristi Erkka Korhosen luotsaama musiikkiprojekti Raskasta Joulua on luonut jouluista tunnelmaa suomalaisille jo lähes 20 vuoden ajan levyjen sekä konserttien muodossa.
Raskaammin sovitetuista jouluklassikoista tunnettujen rock- ja metallisolistien esittäminä koostuva projekti on kasvanut maamme suosituimmaksi joulukiertueeksi sekä julkaissut seitsemän albumia (Raskasta joulua -04, Raskaampaa joulua -06, Raskasta joulua -13, Ragnarok Juletide -14, Raskasta joulua 2 -14, Tulkoon joulu – akustisesti -15, Raskasta joulua IV -17), joista kaikki suomenkieliset albumit ovat myyneet kultaa. Vuoden 2013 Raskasta Joulua on myynyt peräti triplaplatinaa.
– Iso kysymys on aina se, että löytyykö jostain biisejä mitä levyttää, vai kierrätetäänkö taas vanhoja uudestaan. Ilokseni voin todeta, että löysimme tälle levylle upean nipun biisejä, jotka ovat kaikki meille uusia. Uusien biisien kanssa tuntuu, että saamme materiaaliin enemmän meitä itseämme ja omaa saundiamme, Erkka Korhonen toteaa.
18. marraskuuta julkaistaan kauan odotettu ja toivottu uusi albumi ”Viides adventti”, jolla kuullaan solisteina Marko HietalaTony KakkoNoora LouhimoElize RydTommy KarevikIlja JalkanenAntti RailioJ-P LeppäluotoPekka HeinoTuple SalmelaAntony Parviainen sekä Ville Tuomi. Albumi on omistettu Raskasta Joulua -projektissa isosti vaikuttaneen, edesmenneen Kimmo Blomin muistolle.
– Queensrÿchen ’Silent Lucidity’ on biisi, jonka olen halunnut toteuttaa jollain tapaa Raskaan Joulun kanssa jo useamman vuoden ajan. Ajattelin ensin tekstimaailmaksi talvifantasiaa, mutta ystävämme ja laulajamme Kimmo Blomin elokuinen poismeno muutti näkemykseni tekstimaailmasta. Halusin ottaa tekstissä huomioon Kimmon, säilyttäen talvisen tunnelman. Kaisa Korhonen onnistui sanoituksessaan upeasti. Levyltä löytyvä käännöskappale ’Kehtolaulu’ on muistobiisimme Kimmolle, jolle Queensrÿche oli tärkeä yhtye. Biisissä kuullaan myös Kimmon puhetta hänen viimeiseksi jääneestä haastattelustaan, joka tehtiin vain kymmenen päivää ennen hänen kuolemaansa. Myös viimevuotinen julkaisumme ’Stars’ on mukana albumilla, sillä se on Kimmon viimeiseksi jäänyt lauluraita kanssamme, Korhonen kertoo.
Liki kaksikymmentä kertaa järjestetty Raskasta Joulua -kiertue vierailee tänä vuonna kaikkiaan 22 paikkakunnalla. Suomen suosituimman joulukiertueen konsertit järjestetään pääosin jäähalleissa, areenoilla ja isoissa saleissa. Raskasta Joulua -yhtyeen kanssa Suomea kiertää 12 metallimusiikin taitavaa tulkitsijaa.

RASKASTA JOULUA –KIERTUE 2022

Pe 18.11. Kokkolan jäähalli
La 19.11. Vaasan Sähkö Areena
Ke 23.11. Joensuu Areena
To 24.11. Ikaalinen Spa Arena
Pe 25.11. Seinäjoki Areena
La 26.11. Karhuhalli, Pori
Su 27.11. Helsingin jäähalli
Ke 30.11. Kalajokilaakso Areena, Ylivieska
Pe 2.12. Ouluhalli
La 3.12. Lahti Halli
Su 4.12. Verkatehdas, Hämeenlinna (kaksi konserttia)
Ke 7.12. Salohalli
To 8.12. Espoo Metro Areena
Pe 9.12. Kuopio-halli
La 10.12. Lumon Areena, Kouvola
Su 11.12. Lappeenranta-Sali (kaksi konserttia)
Ma 12.12. Mikaeli, Mikkeli
Ti 13.12. Mikaeli, Mikkeli
Ke 14.12. Steveco-areena, Kotka
To 15.12. Paviljonki, Jyväskylä
Pe 16.12. Gatorade Center, Turku
La 17.12. Kivikylän Areena (ylätori), Rauma
Su 18.12. Nokia Arena, Tampere

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.