Oona Kapari juhlistaa 40-vuotispäiväänsä synttärisinglellä – “Elämä täysin levällään (..ttu aina)”

Pitkän uran äänittäjänä, miksaajana ja tuottajana tehnyt Oona Kapari on ollut mukana myös monen muun kotimaisen artistin tekijätiimissä. Kuva: Severi Uusitalo

Tuottaja ja lauluntekijä Oona Kapari julkaisee uuden singlen Elämä täysin levällään (..ttu aina) torstaina 16. kesäkuuta. Artisti juhlistaa kappaleella 40-vuotissyntymäpäiviään.
Kappale kertoo siitä, kuinka elämä on täysin levällään aina – siitä tunteesta, kun puhelin soi ja ensimmäinen ajatus on, että ”voi hitto, mitä olen mokannut?” ja siitä harmistuksesta, kun kerta toisensa jälkeen on tuottanut läheisilleen pettymyksen unohdettuaan soittaa tärkeänä päivänä, tai vaikka myöhästyttyään treffeiltä yli tunnin.
Vastikään ADHD-diagnoosin saanut Kapari haluaa puhua avoimesti diagnoosistaan ja olla osana levittämässä tietoutta siitä oman kokemuksensa kautta. Hän kokee itse saaneensa aina valtavasti tukea ja lohtua taiteesta, ja nyt hän on huomannut, että monilla hänen ihannoimillaan taiteilijoilla on myös ADHD. Kapari kirjoitti kappaleen jo kymmenen vuotta sitten. ”Käsittelin näitä asioita siis jo kauan sitten autuaan tietämättömänä mun aivojeni erilaisuudesta. Nyt diagnoosin myötä ymmärrän itseäni paremmin ja läheiseni ymmärtävät mua myös”, Kapari kertoo.
– Ensimmäisen luokan todistuksessani luki ’joskus olet harmittavan huoleton’. Äidille soitettiin koulusta, että mitä me tehdään tämän kanssa, kun se myöhästyy monta kertaa päivässä? Olin tuuliviiri, lahopää. Ja sitten toisaalta hyperfokusoiduin musan tekoon niin, että katosin sen syövereihin tyystin. Nyt neljänkympin kynnyksellä mulle vihdoin valkeni mistä on kyse. Mulla on ADHD eli tarkkaavaisuushäiriö. Kun sain diagnoosin mun koko elämäni kävi äkkiä järkeen. Tekosyiden ja selitysten tilalle tuli anteeksiantoa ja ymmärrystä. Mä en ollutkaan jotenkin ”huono”. Aloin lukea mun kirjoittamiani tekstejä uudelleen ja huomasin, että olen tietämättäni kirjoittanut ADHD:sta lauluja aina, Kapari jatkaa.
Kapari halusi julkaista kappaleen 40-vuotispäivänään, sillä se kuvastaa hyvin hänen persoonaansa ja elämää. Diagnoosiaan hän kutsuu suurimmaksi ja parhaimmaksi syntymäpäivälahjaksi. ”Biisi on säkeistöiltään pohdiskeleva, mutta soi kertseissä hilpeänä ja anteeksi pyytelemättä. Mun elämä on täysin levällään aina ja hitto miten hieno elämä se onkaan ollut!”, Kapari iloitsee. Single on toinen ennakkolohkaisu artistin syksyllä julkaistavalta kakkosalbumilta.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.