Sixgun Renegades Thin Lizzyn jalanjäljissä

Sixgun Renegades on rockbändi Espoosta. Niko Räty kuvassa toinen oikealta.

Sixgun Renegades on Espoosta kotoisin oleva bändi, joka on juuri julkaissut  bändin nimeä kantavan debyyttialbuminsa. Kyseessä on erinomainen rocklevy. Sixgun Renegades kulkee ylväästi sellaisten rocklegendojen kuten Phil Lynottin ja Thin Lizzyn jalanjäljissä. Takahuone.fi tavoitti haastatteluun bändin laulaja-kitaristin ja johtohahmon Niko Rädyn. Räty kertoo muun muassa mistä Sixgun Renegades on ammentanut virikkeitä musiikkiinsa ja minkälaisena hän näkee rockmusiikin tulevaisuuden.

Debyyttilevynne rokkaa mahtavasti, minkälaisia mietteitä sinulla on levyn suhteen nyt kun se on nähnyt päivänvalon?

– Hienoa kuulla, että tykkäät musiikistamme. Se mitä sieltä levyltä kuuluu, tulee täysin sydämestä. Se on musiikkia, mitä haluamme itse kuunnella ja mistä tykkäämme. Onhan se ihan helvetin kaukana nykypäivän valtavirtamusiikista, mutta ei me muunlaista musiikkia osata tai haluta tehdä. Mutta kyllähän musiikkimme on melkoinen keskisormennäyttö valtavirran musiikille Suomessa, sanoo Niko Räty.

Minulle musiikistanne tulee paljon mieleen Thin Lizzy, olenko oikeilla jäljillä?

– Thin Lizzyllä on järjettömän suuri vaikutus meihin ja Phil Lynottilla tietenkin. Hän on suuri esikuva minulle sanoittajana ja lauluntekijänä. Samasta bändistä tulee myös toinen suuri esikuvani eli Gary Moore.  Thin Lizzyn lisäksi levyltä kuuluu myös kaikuja 1980- ja 1990-luvuilta. Sellaiset bändit kuten vaikka Bon Jovi, Def Leppard ja Iron Maiden kuuluvat levyltä. On isoja kertsejä, riffittelyä, bluesia ja modernimpaakin meininkiä. Halusimme tehdä monipuolisen levyn ja siinä myös onnistuimme.

Levynne julkaisi Jussi Vuolan V.R. Label- levymerkki ja se tehtiin yhteistyössä Turku Rock Academyn kanssa. Kerrotko levyn syntyprosessista?

– Alunperin meidän oli tarkoitus tehdä EP-levy, mutta sitten huomasimme, että meillä on jo kokonaiseen levyyn biisit kasassa. Sen nauhoittamiseen meni reilut pari viikkoa Rock Academy Turun studiolla. Olosuhteet olivat huippuluokkaa ja taustajoukot mitä parhaimpia. Tuottajavastuuseen löytyivät Tuomas Riihimäki ja Mark Albert Bertenyi, jotka olivat myös tosi innoissaan levyn tekemisestä. Levyntekoprosessi oli nautinnollinen, koska bändikin oli valmistautunut huolelle äänityksiin.

Luulisi, että teille voisi löytyä kysyntää ulkomailta. Onko tavoitteena lähteä Suomen rajojen ulkopuolelle soittamaan?

 – Ulkomailta on ollut paljon enemmän kiinnostusta meitä kohtaan kuin Suomesta, joten totta kai sinne olisi upeaa päästä soittamaan. Joitakin yhteydenottoja onkin jo tullut, mutta jotta ulkomaille meneminen hoituisi järkevästi ja ammattimaisesti, niin sitä varten meidän pitäisi saada management- ja keikkamyyntiasiat kuntoon.  Ehkä meidän pitäisi tehdä samalla tavalla kuin Hanoi Rocks teki aikanaan eli lähteä vaan ulkomaille rahattomana ja asunnottomana vaeltamaan kaduille ja kerjäämään. Sillä tavalla se meidänkin ura voisi lähteä nousuun!

Rock-musiikki ei ole viime vuosina ollut suuren yleisön suosiossa. Miten näet sen tulevaisuuden?

– Jos lähestyisimme nyt Suomessa jotain major levy-yhtiötä musiikkimme kanssa, niin todennäköisesti meidät naurettaisiin räkäisesti pihalle tyyliin ”mitäs dinosaurusmusaa tämä nyt sitten on”.  Minä kuitenkin uskon, että rock on tulossa takaisin ja kovaa tuleekin pian. Suomessakin on vahva rockskene olemassa, vaikka monta bändiä onkin pudonnut siitä pois viime vuosina. Me ollaan kuitenkin uskottu omaan juttuumme sitkeästi ja tulemme myös jatkamaan rockmusiikin tekemistä.

Sinun ohella bändissänne soittaa Teemu Räty (rummut),  Samu Tuomi (kitara) ja Miko Mattila (basso). Missä teidät voi bongata keikalla?

– Meillä oli juuri äskettäin neljä levynjulkkarikeikkaa. Lisää keikkoja on tulossa keväällä. Facebook-sivuillemme tulee lisätietoja keikoista.

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.