Wheelin uusi albumi nyt julkaistu: – ”Resident Human on läpileikkaus modernin ajan ihmisyydestä”

Kotimaisen progerock-jyrä Wheelin odotettu toinen albumi Resident Human on ilmestynyt. Saksalaisen OMN Label Servicesin julkaisema levy syntyi keskellä koronapandemiaa, ja se näkyy myös albumin sisällössä.
– Vitsailimme vuoden alussa, että tästä tuleekin koronakonseptialbumien vuosi progemusiikin puolella, ja tavallaan meidänkin pitkäsoittomme on sellainen. Levyssä on kuitenkin enemmän kyse koronan myötä mahdollistuneesta itsetutkiskelusta kuin pandemiasta itsestään, Wheelin laulaja James Lascelles kuvailee.
Raskaiden riffien, jykevän basson, taidokkaan laulun ja polyrytmiikan yhdistelmä vie kuulijan myös sanoitusten puolesta mielenkiintoiselle elämysmatkalle – tai tunteiden vuoristorataan, kuten Tuonela Magazinen arviossa todetaan.
– Resident Human on läpileikkaus modernin ajan ihmisyydestä. Niin myrkylliset verkkokeskustelut kuin sisäiset pohdinnatkin ovat osa albumin tematiikkaa ihmisen kaksijakoisen luonnon tutkiskelussa; meillä on sekä taipumus aiheuttaa tuhoa että kyky tuntea empatiaa. Albumi kuvastaa myös Wheelin henkilökohtaista kasvua viime vuosien aikana, James toteaa.
Perfektionisteiksikin itseään kuvanneet bändin jäsenet ottivat levyllä askeleen eri suuntaan sen edeltäjästä, vuonna 2019 ilmestyneestä Moving Backwards -debyyttilevystä, ja jättivät levylle tilaa autenttisemmalle soundille ja soitannalle.
– Albumi on raaempi kuin yksikään aikaisempi julkaisumme ja näyttää häpeilemättä myös soittomme inhimillisen ja ’epätäydellisen’ puolen. Olemme äärimmäisen ylpeitä tästä levystä, ja on ilo jakaa se lopultakin kanssanne.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.