The Empire Strikesin License To Thrill on häpeilemättömän ”Bond”

Groovaavan juurirockin uudeksi komeetaksi noussut The Empire Strikes julkaisi License To Thrill -singlen, joka on rinta rottingilla – ja samalla vain hauskojen sattumien ansiosta – ajankohtainen Bond-tyyppisine teemoineen.
– Kappaleen syntytarina alkaa synkkänä lokakuun iltana, koronavuonna 2020. Tommi päätti kokeilla miten vaikeata olisi tehdä vielä toistaiseksi julkaisemattomaan 007-elokuvaan tunnusmusiikki. Kovin vaikeata se ei kaiketi ollut, koska jo samana yönä ensimmäinen demoäänitys lähetettiin The Empire Strikesin muulle jäsenistölle kuunneltavaksi, nelikko muistelee.
Palaute oli kuitenkin raskaan tuomitsevaa: ”Liian James Bond.” ”Ihan liian James Bond.” Sekä ”Ei kai me voida James Bond-tunnaria tehdä?” Demo oli siis kaikin puolin loistava.
– Kritiikistä johtuen, tai siitä huolimatta, kappaletta ei saatettu valmiiksi orjallisesti ensimmäistä demoa seuraten. Tehtiin kolmannen demon mukaan, vähemmän orjallisesti. Ja tällainen siitä sitten tuli. Petollisen tarttuvalla kertosäkeellä varustettu rock-kappale jonka kitarasoolo on soitettu smokki päällä, vuorenhuipulla vodkamartinia nauttien”, Tommi, Topi, Paavo ja Otto summaavat.
Itse äänitysprosessi oli kovin vanhoillinen, mutta parhaaksi havaittu. Kaikki bändisoittimet äänitettiin tutuksi käyneellä tavalla yhtäaikaisesti, ja parhaan (eli kolmannen) oton jälkeen solisti asetettiin toviksi laulukoppiin tulkitsemaan kirjoittamaansa lyriikkaa.
– Näin on tavattu tehdä, ja tehdään jatkossakin.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.