HS: Tuomari Nurmio lopettaa biisien tekemisen

Tuomari Nurmio johdattaa Spuge-laumansa kohti Tampereen kesäiltaa. Kuva: Perttu Saksa

Tuore Helsingin Sanomat haastatteli muusikkolegenda Tuomari Nurmiota, joka pudotti Hesarille hyvän musiikin ystäviä koskettavan uutispommin.
”Dumari” kertoi lehdelle, että ohjaaja Juha Hurmeen kanssa toteutettavan Kalevala elävänä tai kuolleena -projektin jälkeen hän lopettaa laulunteon kokonaan.
– Siihen projektiin teen vielä muutaman laulun, ja levy ilmestyy ensi vuoden puolella. Mutta kyllä se on tietoinen ratkaisu, mä oon nyt tehnyt biisejä tarpeeksi. Elämä on muualla, Tuomari Nurmio sanoi.
Tuomari Nurmio eli Hannu Juhani Nurmio on tehnyt pitkällä ja upealla urallaan mahtavan määrän biisejä, joista monet ovat uponneet suomalaisten tajuntaan ikuisiksi ajoiksi. Nurmio kertoo kuitenkin Helsingin Sanomien jutussa, että biisien tekeminen on vaatinut veronsa.
– Päässä pyörii koko ajan joku tutka tai skanneri. Yötä päivää rakentelee jotain biisiteemoja, eikä sitä konetta saa millään pysähtymään. Se on sellainen epämiellyttävä automaatti, joka toimii omine lupineen, ja se on oikeasti tosi stressaavaa, Nurmio kertoi Hesarille.
– Siinä labyrintissä sä sitten olet, ja kun yhden saat valmiiksi, niin mietit jo seuraavaa, Nurmio tuumi.
Kyllähän yksi kaikkien aikojen parhaista kotimaisista biisinikkareista on aivoleponsa ansainnut. Takahuone.fi kiittää herra Nurmiota tajunnan räjäyttävistä biiseistä!

HESARIN JUTTU LÖYTYY TÄÄLTÄ

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.