Lap steel -komeetta Mika Jaakkolan rouhea EP näki päivänvalon – DARK SLIDE INC -kokonaisuudella mukana Marko Hietala ja Olli Haavisto

Mika Jaakkola (vasemmalla) ja Marko Hietala.

Viime kuun lopulla Soita / Minä vai muistoni -tuplasinglensä julkaissut Mika Jaakkola latasi tiskiin loput DARK SLIDE INC. -EP:sä sielukkaista biiseistä. EP:llä ovat mukana myös Soita-singlen hyvin omakohtaisen tarinan tulkitseva Marko Hietala sekä pedal steel -ikoni Olli Haavisto.
– Siinäpä se! Elämäni toinen EP, jota kohti matka on ollut vivahteikas, jopa kauniin karu. Musiikintekijänä muutama kävely puistossa, yksi reissu helvettiin ja takaisin. Nämä vuosien saatossa, Mika Jaakkola kiteyttää.
Käsien kramppaamista aiheuttava ja usein muusikolle uran lopettava fokaalidystonia diagnosoitiin viitisen vuotta sitten, mutta se aiheutti onneksi Mikassa myös taistelutahtoa.
– Piti vaihtaa uraa, piti vaihtaa elämää. Nyt tilanne on se, että slidekitara ja laulu on hallussa, ja homma jatkuu ilman minkäänlaista toimintakyvyn vajetta. Tuon kaiken koettuani, ainoa mikä vituttaa, on suunnattomasti kaikenlainen odotus. Odotin 20 vuotta. Opettelin niin sanotusti kävelemään uudelleen, hän lisää:
DARK SLIDE INC. -nimi kuvastaa teoksen sisältöä sitä sitä, että Jaakkola kokee saavansa äänensä kuuluviin.
– Tätä en tehnyt yksin. Vierelleni kokoontui huikea porukka antamaan oman panoksensa. Olen äärimmäisen kiitollinen ja ylpeä siitä, mitä saimme aikaan ja kuinka palaset loksahtivat paikoilleen. Haluan kiittää Janne Tolsaa näkemyksellisyydestä ja kannustuksesta, sanattomasta synkasta, joka välillemme muodostui. Kiitän Markoa ja Ollia, sanat ei nyt riitä. Kiitän kaikkia jotka potkivat eteenpäin, niitä joita olen potkinut, niitä jotka ovat potkineet minua. Erityiskiitos vaimolleni Marjolle, joka on pitänyt singer-songwriterin, yours truly, jiirissä pahimmankin kaaoksen keskellä. Kaunein asia mitä pimeään voi tuoda on valo.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.