Luukas Oja versioi Lootusasentoon-kappaleen – Pitkä kuuma kesä -elokuvan tähdet mukana musavideolla

Suomirockin kiinnnostavimpiin tulokkaisiin kuuluva Luukas Oja -yhtye versioi Pitkä kuuma kesä -elokuvasta tutun Lootusasentoon-kappaleen. Biisiin kuvattiin myös musiikkivideo legendaarisella Tavastia-klubilla, jossa bändin ja yleisön lisäksi nähtiin myös elokuvan tähdet Jimi Pääkallo, Unto Helo ja Hansu Katila.
Perttu Lepän ohjaama Pitkä kuuma kesä -elokuva oli vuonna 1999 varsinainen sukupolvikokemus. Unohtumaton nuorisoelokuva, jota muistellaan lämmöllä edelleen.
Nyt elokuvaa kunnioittaa Luukas Oja -yhtye, jolle leffa ja sen soundtrack ovat erityisen tärkeitä. Siitä inspiroituneena myös keksittiin aikoinaan bändin nimi.
– Idea meidän bändin nimeen on peräisin Pitkä kuuma kesä -elokuvasta: ”Kaks sanaa ja suomen kieltä, vähän niinku Eppu Normaali tai Pelle Miljoona, toteaa Patu Lajuselle ja kumppaneille leffassa. Päätettiin noudattaa tuota nerokasta ideaa. Oltiin mielletty se jotenkin miesoletetun nimeksi, joten otettiin kalenteri esiin ja makusteltiin eri nimiä. Luukas soi kivasti ja jostain Jessican päähän tipahti Oja. Sanaleikki nimen sisällä vähän nauratti ja nimi päätettiin samalla istumalla, laulaja-kitaristi Iita Ylönen kommentoi.
Musiikkivideon kuvauspäivä oli bändille kuin suoraan elokuvasta.
– Katson Pitkä kuuma kesän keskimäärin kerran vuodessa eli vuorosanat ja hahmojen maneerit on varsin hyvin hallussa. Kuvauksissa oli tajuttoman hauskaa ja jokseenkin epätodellinen olo. Kun saatiin yleisö sisään, niin tuntui kun Tavastian olisi vallinnut siihen elokuvaan nidottu tunnelma. Onhan se nyt tyyliin maailman siisteintä päästä rokkaamaan lempielokuvan kohtausta yhdessä elokuvan päänäyttelijöiden kanssa, Ylönen kertoo.
Bändi halusi tehdä tämän coverin, koska kappale on yhtyeelle niin tärkeä.
– Lootusasentoon on soinut Luukas Ojan matkassa niin puistoissa, keikka-autoissa, etkoilla ja jatkoilla ja kaduilla. Keikoille sen mukaan ottaminen on jännittänyt, koska alkuperäinen versio on niin loistava. Kun idea musavideon tekemisestä biisiin alkuperäistä teosta jäljitellen ja kunnioittaen syntyi, ajatusta ei voinut enää sivuuttaa, Ylönen päättää.
Uudella Lootusasentoon-musiikkivideolla kunnioitetaan myös hiljattain edesmennyttä Pitkä kuuma kesä -elokuvan rakastettua kuvaajaa Jyrki Arnikaria.
Luukas Oja nähdään seuraavan kerran keikalla Helsingissä 15.10. Korjaamolla. Samana päivänä ennen keikkoja Korjaamo Kino näyttää elokuvan Pitkä kuuma kesä ilmaisnäytöksenä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.