Viikate-kitaristi Taiminen julkaisi soololevyn

Taimisen soolodebyytti on sukellus kitaristin musiikilliseen historiaan höyryfolkin keinoin. Kuva: Heidi Kirjavainen

Monissa rokinkatkuisissa liemissä keitetty (mm. Viikate, Koljosen tiekiista ja ATK) kitaristi Taiminen julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Tiskin alta. Albumilla on kaikuja ja korvan taakse kertyneitä vaikutteita kitaristin musiikillisen historian varrelta.
”Tiskin alta -levy kertoo pitkälti musiikillista historiaani. Siellä on vähän iskelmällisiäkin sävyjä, 60-lukuvivahteita, stemmalaulua, jonkin sortin bluesia ja reippaampaakin menoa. Kaikki muu on tässä paitsi kitararäime”, hiljattain 50 vuotta täyttänyt Taiminen kertoo levystä.
”Taiminen syntyi oikeastaan jo keväällä 2019, kun ideoimme Toppo Koposen (Eläkeläiset, Kumikameli, vastaa osasta sanoituksista) kanssa tarinaa Rantojen miehestä, joka lähti etsimään onneaan Amerikkaan. Muutamien äänitysten jälkeen vahvistui fiilis, että aineksia on kokonaiseen pitkäsoittoon. Olen tehnyt oikeastaan koko aikuisiän kappaleita, mutta varsinainen soolomatsku on jostain syystä kanavoitunut aina bändeille, eikä omaan tuotantoon. Ehkä nyt oli vaan oikea aika tulla ulos omana itsenä ja tehdä juttu omalla äänellä”, Taiminen kertoo sooloprojektinsa synnystä.
Taiminen keikkailee tänään perjantaina 27.5. Helsingin Tavastialla ja huomenna lauantaina 28.5. Lahdessa Möysän Musaklubilla.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.