Fat Rabbitsin jytyrock-linnakkeesta jyrähtää – Rahaa-single on suora kritiikki ajan meiningistä sikariportaan näkökulmasta

Aiemmin huomiota muun muassa YleX.n aalloilla herättänyt Fat Rabbits ei säästele sanojaan tänään julkaistulla uudella Rahaa-singlellään. Ärhäkkä biisi sai seurakseen myös Stone Films Oy:n tekemän musiikkivideo, joka summaa bändin tunnelmat koronavuoden 2020 ajalta studiossa, treeneissä ja harvoilla kesän keikoilla, jotka onneksi järjestyivät pandemian hellittäessä hetkeksi otettaan.
Bändi tiedostaa hyvin olevansa mukana bisneksessä, musiikkibisneksessä, mutta silti kaikkea ei tarvitse niellä purematta. Asioista pitää puhua niiden omilla nimillä.
– Markkinaliberaalissa maailmassa, jossa korkein uskonto on raha, rikkaat sanelevat säännöt ja köyhyysongelman voi hoitaa bensakanisterilla ja tulitikulla. Fat Rabbits ei sano, että näin pitäisi olla, mutta näin se liian usein menee. Rahaa-biisin tekstin kertojahahmoon on haettu samanlaista ylimielisen kaikkivoipaa hybristä kuin Maija Vilkkumaan Satumaa-tangon niin sanotulla sikariportaisella kertojaäänellä.
Pupuasuilla sekä ilman toimiva Fat Rabbits paketoi ajatuksensa pysyen ankarasti 00-lukulaisen pomppuhevin suunnalla – omaa ääntään unohtamatta.
– Aika on kypsä jytyriffien renessanssille!
Fat Rabbits työstää paraikaa ensi vuonna julkaistavaa ja ainakin toistaiseksi Keym4-nimellä kulkevaa uutta pitkäsoittoaan, jolta on kuultu aiemmin myös Pillerit-maistiainen.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.