Irina Björklundin Finlandais-päätöskonsertista tulee yllätysten ilta

Irina Björklund lupaa yllätyksiä konserttiyleisölle.

Suomalaisten rakastamat unohtumattomat sävelmät ovat pääosassa, kun Irina Björklund – Finlandais -konsertti valtaa Helsingin Kansallisteatterin suuren näyttämön 12. marraskuuta. Lämminhenkisen illan aikana kotimaiset klassikkokappaleet saavat ranskalaisen chanson-muodon ja samalla uuden ajatuksen siitä, miten suomalaisuutta voi tarkastella. Konsertti on samalla osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmistoa.
– Minulla on ilo ja kunnia olla osana virallista Suomi 100 -ohjelmistoa – mikä sen sopivampaa kuin siis esittää koko kansan rakastamia suomalaisia kappaleita sadan vuoden varrelta aina Oskar Merikannosta Jukka Karjalaiseen ja Hectorista Jenni Vartiaiseen? Pohtia näiden kappaleiden kautta lämmöllä ja huumorillakin millainen on suomalainen itse?, Irina Björklund kertoo ja lisää olevansa innoissaan siitä, miten kappaleet saavat täysin uusia näkökulmia, kun ne käännetään ranskaksi.
Kansallisteatterin konsertti on samalla Irinan intensiivisen Finlandais-syyskiertueen päätösilta, johon on ladattu paljon suuren juhlan tuntua. Mukana on koko kiertueen ajan kuultava Björklundin kvartetti Janne Haavisto rummut, Kukka Lehto viulu, laulu, Tero Pennanen koskettimet, laulu ja Janne Lappalainen puhaltimet, kielisoittimet.
– Lisäksi yllätysvieraina nähdään useita esittämiemme kappaleiden alkuperäistekijöitä… Ehkä juuri se sinun suosikkisi, Irina toteaa salamyhkäisenä.
Viime vuonna Ranskan Arts et Lettres -ritarikunnian upseerimerkillä kulttuurityöstään palkittu Irina Björklund on ajankohtainen Suomessa myös vastikään ensi-iltansa saaneen Antti Tuurin menestyskirjaan perustuvan Ikitie-elokuvan yhtenä päähenkilönä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.