ITE EEROLAn uudella levyllä kaikuu elämän rajallisuus: ”Mua ei kertakaikkiaan kiinnosta tehdä lauluja vaikkapa rakkaudesta”

ITE EEROLA on uuslaihialainen, aiemmin Tampereella vaikuttanut laulaja-lauluntekijä. Kuva: Pinja Pinola

On tullu mietittyä kuolemaa ja semmosta -albumi on jo toinen ITE EEROLAn pitkäsoitto tälle vuodelle. ITE EEROLA on uuslaihialainen, aiemmin Tampereella vaikuttanut laulaja-lauluntekijä. Eerola on tullut aiemmin tutuksi Tampereella kulttimainettakin niittäneestä Eerolan Reetta & Eroottiset -yhtyeestä.
Helmikuussa julkaistu, kirjaimellisesti kolmessa päivässä tehty ”Kolmen päivän levy” nousi nopeasta julkaisutahdistaan huolimatta radiosoittoon ja antoi esimakua Eerolalle ominaisesta välittömyydestä ja taituruudesta laulunkirjoittajana ja tarinankertojana. Levyn intiimi, Eerolalle ominainen äänimaailma on Eerolan itse äänittämä. 26.8.2022 julkaistavalta albumilta singleiksi nostetut ”Rakkaani haluaa kuolla” ja ”Tilaa mulle taksi” paljastavat levyn teemojen kulkevan Eerolan tapaan omilla raiteillaan.
– Mua ei kertakaikkiaan kiinnosta tehdä lauluja vaikkapa rakkaudesta, siis romanttisesta rakkaudesta, ja siihen liittyvistä kiemuroista. Maailmassa ja elämässä on niin valtavasti muitakin asioita, mistä laulaa, ITE EEROLA sanoo.
Kolmen päivän levystä poiketen On tullu mietittyä kuolemaa ja semmosta -albumin kappaleet ovat saaneet hautumisaikaa. Vuosina 2021–2022 kirjoitetut kappaleet ovat sukellus Eerolan kolmekymppiseen mielenmaisemaan; enää ei ollakaan kuolemattomia parikymppisiä ja elämän rajallisuus on jälleen astetta kouriintuntuvampaa. Levyllä etsitään (ja kenties löydetäänkin) omaa arvoa ja paikkaa, kaivataan mennyttä ystävää ja iloitaan niistä rinnalla yhä kulkevista.
On tullu mietittyä kuolemaa ja semmosta -albumi julkaistaan striimauspalveluiden lisäksi LP-levynä, CD-levynä, c-kasettina ja Minidiscinä tamperelaisen pienlevy-yhtiön, Panama-levyjen, toimesta.