Nasty ja Andy: Sami Yaffa on täyttä timanttia

Rockbasisti Sami Yaffa julkaisi elämänkertakirjan.

Rockbasisti Sami Yaffan elämänkertakirjan julkistustilaisuudessa Helsingissä olivat paikalla myös basistin veriveljet, kitaristit Nasty Suicide eli Jan Stenfors ja Andy McCoy.
Molemmat ovat tunteneet Yaffan jo siitä lähtien, kun teinifinnit vielä koristivat Yaffan kasvoja. ”Nasse” ja Andy kertoivat tulleensa tilaisuuteen kunnioittamaan rakasta ystäväänsä. Takahuone.fi:n haastattelussa legendaariset kitaristit kertoivat, minkälaisesta muusikosta ja miehestä on oikein kyse.
– Hanoi Rocksissa Sami oli aina bändin ilopilleri.   Sami piti aina hyvää spirittiä yllä ja heitti vitsiä ihan mistä tahansa asiasta. Minähän vietin Samin kanssa yhdessä myöhäiset teinivuodet ja parikymppisten alkuvuodet. Samin kanssa oli aina tosi nastaa. Olimme siivousduuneissa kimpassa, asuimme kimpassa ja hengitimme samaa ilmaa, Nasty Suicide eli Jan Stenfors kertoi.
– Sami on muuten ihan timanttijätkä, mutta sitä maksamakkaran syömistä en käsittänyt. Muuta negatiivista en voi Samista sanoa kuin sen ihmeen maksamakkaran siellä jääkaapissa, Stenfors nauroi.
Onko iloinen luonne kantanut Samia kaikki nämä vuodet?
– Kyllä ja Samin kohdalla kyse ei ole mistään teennäisestä yltiöpositiivisuudesta vaan Sami on sellainen tyyppi joka vaan tekee asioita. Hän menee kivestäkin läpi jos on tarvis. Positiivinen asenne on vienyt Samia eteenpäin ja samalla myös se, että hän on helvetin lahjakas soittaja.
Miten luonnehtisit Samia basistina ja muusikkona?
– Sami on Suomen ykkönen basistina. Olen soittanut monen kanssa ja se tapa, miten Samin basso potkii on ihan phenomenal. Sami on soittajana sellainen kaveri, että se voi heittää beisin kaulaan ja soittaa mukana ihan minkä tahansa bändin kanssa. Voi olla, että sen asian kanssa on jotain tekemistä Samin isoveljellä, jonka takia Sami sai jo ihan pienenä jazz-vaikutteita ja muitakin musiikkivaikutteita, ”Nasse” toteaa.
Andy McCoy on samaa mieltä, että Sami Yaffa on Suomen paras rock-basisti kautta-aikain.
– Koko rock-skenessä ei ole ketään toista basistia, johon voisin edes Samia verrata. Jos et kunnioita Samia basistina, et tiedä basson soitosta yhtään mitään. Sami on ihan timanttinen basistina ja muutenkin, Andy McCoy sanoo.
Myös Andy on tuntenut Sami Yaffan jo vuosia.
– Mä olen täällä kunnioittamassa vanhaa frendiä, jonka kanssa mulla on ihan yhtä sairas huumorintaju. Olemme tehneet Samin kanssa todella dorkia juttuja ja käkättäneet kuin pikkulapset. Paljon on hyviä aikoja koettu yhdessä, Andy sanoo hymy huulilla.
McCoy kehuu Yaffan sitkeyttä musiikkiuralla, joka on jatkunut 1970-luvun lopusta asti.
– Harva pystyy siihen. Moni putoaa kuvioista pois eri syistä, mutta Sami vaan pysyy messissä, Andy sanoo.
Like Kustannus julkaisi Sami Yaffan todella mielenkiintoisen elämänkertakirjan viime viikolla. Tie taipuu- kirjan on kirjoittanut Tommi Liimatta. Kirjasta ei voi muuta todeta kuin että ”voi jessus sentään mikä trippi!” Kirja on täyttä timanttia!

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.