Kerkko Koskisen säveltämä legendaarinen Agatha saa jatko-osan syksyllä 2022

Linda Fredriksson ja Kerkko Koskinen. Kuva: Tero Ahonen

Vuonna 2007 ilmestynyt Kerkko Koskisen ensimmäinen instrumentaalilevytys Agatha saa jatkoa 15 vuotta myöhemmin. UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa levytettävän Agatha 2 -albumin solistina loistaa ylistetty jazzmuusikko, saksofonisti Linda Fredriksson. Levyn julkaisee Ricky-Tick Records.
Agatha oli ilmestyessään vuoden tapaus, ”Kerkko Koskisen elämää suurempi soundtrack”, kuten Helsingin Sanomat kuvasi levyä. Albumi ponnahti julkaisuviikollaan Suomen virallisen listan kärkikymmenikköön ja myi julkaisukonserttinsa Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltassa hetkessä loppuun. Siinä missä ensimmäinen Agatha oli massiivinen ja jopa raskas, on Agatha 2 sävyltään kuulaan melodinen, nostalginen ja haikea. ”Tiedätkö sen tunnelman, joka on rantakohteessa lomakauden jälkeen? Mennyttä kesää muisteleva, surumielinen olematta ahdistunut”, säveltäjä Kerkko Koskinen kuvailee tulevaa albumia.
Agatha 2 on räätälöity sävellys saksofonisti Linda Fredrikssonille ja UMO Helsinki Jazz Orchestralle.
”Olen tehnyt tiivistä yhteistyötä Linda Fredrikssonin kanssa vuosien varrella, ja siksi halusin juuri hänet solistiksi tälle levylle. Lindan soundi on ainutlaatuisen intensiivinen. Lisäksi ajattelemme samalla tavalla siitä, mistä musiikissa ja elämässä ylipäätään on kysymys”, kertoo Koskinen.
”Olen kuunnellut Kerkon musiikkia nuoresta asti ja on ollut tosi inspiroivaa tehdä nyt tätä teosta yhdessä. Keskustella jo sävellysvaiheessa tekeillä olevasta musiikista ja tietenkin soittaa suuresti arvostamani tekijän sävellyksiin”, Linda Fredriksson jatkaa.
”Koska tunnen molemmat osapuolet hyvin, on säveltäjänä käsissäni todella monipuoliset ilmaisumahdollisuudet”, summaa Koskinen.
Levynjulkaisukonsertti pidetään Helsingin Savoy-teatterissa ke 28.9.2022 klo 19.00. UMOa johtaa kapellimestari Mikko Hassinen.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.