Mötikältä oma debyyttisingle – edessä comeback ja jäähyväiskeikka

Valtakunnan ykkösuutisiin suomenkielisillä Kalle Niemen tekemillä Mötley Crüe -tulkinnoilla ja varsinkin Tohtori Höpöolo -biisillä kolme vuotta sitten singahtanut Mötikkä tekee paluun! Hulvattomanhan tästä uutisesta tekee se, että myös pillit pussiin muutama vuosi sitten laittanut Mötley Crüe uutisoi yöllä Suomen aikaa virallisesti palaavansa lavoille. Kun täysin samaan aikaan myös Mötikkä ilmoittaa aktivoitumisestaan ja tänään julkaistusta Riisu kaikki pois -uutuussinglestään, voi päivää pitää melkoisena herkkuna kaikille rockin ystäville.
– Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Tai tässä tapauksessa toisin päin: Mötikkä-yhtye ilmoitti lokakuussa palaavansa keikkalavoille, ja nyt Mötley Crüe päätti tehdä samoin, Mötikän karismaattinen laulaja Sampsa Astala toteaa pilke silmäkulmassaan.
Täysin vanhaa Mötley-tuotantoa kumartava -uutuusbiisi on Mötikän ensimmäinen oma single. Pari vuotta sitten ensimmäisen jäähyväiskiertueen loppumetreillä syntynyt biisi jäi odottelemaan sopivampaa julkaisuajankohtaa, joka olikin nyt käsillä.
– Joulukuun yhdistetty comeback- ja jäähyväiskiertue on loistava tilaisuus esittää myös jotain uutta ja omaa vanhojen hittien rinnalla, Astala jatkaa: ”Kappale perustuu löyhästi omiin kokemuksiin noina hurjina nuoruusvuosina. Tosin mainittakoon, että Popedan sijasta olin katsomassa Pelle Miljoonaa Tavastialla.
Vaikka Mötikkä toki operoikin sopivasti pilke silmäkulmassa -hengessä, ei Riisu kaikki pois -biisi ole mikään vitsi, vaan ihan tosissaan tehty rokkibiisi.
– Tai no, niin tosissaan, kuin tällaista musaa nyt ylipäätänsä on tarpeen tehdä, kitaristi Samuli Väänänen nauraa.
– Tällä hetkellä ei itse asiassa hirveästi ole tällaista perinneuskollista suomeksi laulavaa jytärockbändiä, joten uskomme, että Mötikän omalle materiaalille kyllä on tilausta. Meillähän on levyllinen omia Mötikkä-biisejä pöytälaatikossa, eli ei tätä tähän yhteen sinkkuun ole tarkoitus jättää, Väänänen jatkaa.
Kappaleeseen kuvattiin myös perinteitä vaaliva musiikkivideo ohjaaja Jarno Marjamäen johdolla. Jos Mötley Crüe julkaisikin vastikään videon, jossa he räjäyttävät aikaisemman lopettamissopimuksensa taivaan tuuliin, Mötikkä puolestaan laittoi samaan aikaan kaikki tähän asti yhtyeen tienaamat rahat savuna ilmaan pyroefekteihin. Video julkaistaan ensi viikolla.
Nähtäväksi jää miten Mötley Crüe aikoo reagoida Mötikän seuraaviin liikkeisiin.

Mötikän superviikonlopun keikat ovat:

Pe 20.12. Henry’s Pub, Kuopio (comeback-keikka)
La 21.12. On The Rocks, Helsinki (jäähyväiskeikka)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.