Spiritraiserin uudella Glory-singlellä mennään omien rajojen äärille

Äskettäin italialaisen Luminol Recordsin kanssa levytyssopimuksen solminut kotimainen Spiritraiser on julkaissut ensimmäisen maistiaisen tulevalta albumiltaan. Psykedeelisen rockin, metallin, jazz-saksofonien ja konemusiikin maailmoja keskenään sekoittelevan yhtyeen Glory-single on peruja vanhasta biisiaihiosta, joka laitettiin käytännössä kokonaan uusiksi.
– Glory on hyvin vanhasta biisistä alkunsa saanut kappale, ajalta, jolloin bändissä oli toinen kokoonpano. Alkuperäisestä biisistä on jäänyt oikeastaan vain ajatus jäljelle, ja sieltä tähän on siirtynyt yksi jo toiseksi muuttunut riffi, jota emme halunneet hukata, Spiritraiserin basisti Anssi Ruotanen kertoo.
Samoihin aikoihin bändi leikitteli Massive Attackin Angel-coverilla, joka kuuluu myös biisin alun tunnelmassa, jossa viritytään samoin tein trip-hopin taajuuksille.
– Kertosäkeen laulumelodia taisi syntyä Juleksen ensimmäisessä läpilaulussa ja oli heti niin vahva, että kielsimme Julesta enää edes koittamasta muuta, Ruotanen jatkaa.
Glory kertoo siitä kun ihminen on tullut omien rajojensa äärille, jolloin oma itse ottaa kontrollin ja suojelee vahingolta tai vaaralta.
– Päätyäkseen tähän tilanteeseen on jouduttu kokemaan äärimmäistä psyykkistä tai fyysistä kärsimystä. Esimerkiksi traumaattinen tilanne, joka pakottaa ihmisen turvautumaan itseensä ja kenties ensimmäistä kertaa löytämään sisäisen voimansa, kertoo kappaleen sanoittanut laulaja Jules Näveri.
Singleä koristaa myös kappaleeseen räätälöity kansitaide.
– Kannen taiteen on tehnyt lahjakas Rodrigo Serna, joka suunnitteli sen biisin sanojen perusteella. Kannen särkynyt nyrkkiveistos puhutteli meitä suuresti. Meille se kuvastaa väkivallan luovuttamista ja uhan väistymistä, Näveri kertoo.
Glorysta on julkaistu tänään myös tyylikäs lyriikkavideo, jonka voit katsoa nyt täällä.
– Idea oli tehdä vahva lyriikkavideo, joka tukee ideaa väkivallan väistymisestä taiteen ja kauneuden tieltä, Näveri sanoo.
– Tämä kauneus ottaa tilan haltuun ja lopulta murentaa nyrkin. Joskus luominen tarkoittaa negatiivisten tuntemusten kanavoimista ulos, ja aggression muuttamista kauneudeksi. Väkivallasta irti päästämistä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.