Valtaisa Luonnontalouskoneisto -yhtye on huolissaan maailmanmenosta: ”Rockissa saa olla myös asiaa!”

Uutta albumia juhlistetaan levynjulkistuskeikalla Helsingin Kulttuurikeskus Caisassa 18.5. Kuva: Harri Kettunen

Ympäristörockia tekevä Valtaisa Luonnontalouskoneisto -yhtye julkaisee Teollisen ajan lyhyt historia -albumin 13.5.2022. Albumilla kunnioitetaan saimaannorppia ja suomalaista metsää, kummastellaan ilmastopolitiikan puutteita sekä kaivostoiminnan pitkiä varjoja keuhkoissa, mutta uskotaan silti vahvasti lajimme selviytymiseen. ”Olemme huolestuneita maailman tilasta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että musiikkimme olisi vakavaa ja ryppyotsaista. Esitystapamme on positiivinen huumoria unohtamatta. Rockissa saa olla myös asiaa!”, yhtyeen rumpali ja laulaja Make Nevalainen sanoo.
Valtaisa Luonnontalouskoneisto aloitti toimintansa vuonna 2016 ja on ehkä ainoa ympäristörock-genren edustaja maailmassa. Valtaisa Luonnontalouskoneisto on julkaissut viisi singleä ja pian on luvassa albumillinen rockia, jonka sanoitukset käsittelevät ympäristöasioihin kantaa ottavia teemoja. Vaikka albumilla rockataan ympäristöasioiden puolesta vakavasti, yhtye ei unohda satiiria eikä parodiaa. Kappaleissa piikitellään ilmastopolitiikan puutteita sekä pohdiskellaan energiantuotannon haasteita, mutta uskotaan vahvasti lajimme selviytymiseen.
”Tulevaisuudessakin on norppia ja monia muita oman laulunsa arvoisia eläväisiä. Vaikka korona ei jää viimeiseksi pandemiaksi, alkavat kaivosten varjot hiljalleen himmentyä, tavaraa kierrätetään entistä enemmän eikä yksikään kevät lopulta tule olemaan äänetön – jos me vain päätämme itse kirjoittaa oman selviytymistarinamme”, laulaja Ripa Willamo kiteyttää.
Oheisella videolla Valtaisa Luonnontalouskoneisto faneineen korona-teemassa Helsingissä 12.11.2021.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.