Arvio: The Local Band Tavastialla

The Local Band soitti Tavastialla.

Torstai-ilta ja loppuunmyyty Tavastia-klubi. Lavalla The Local Band eli Children of Bodomin nokkamies kitaristi Alexi Laiho, Reckless Love-yhtyeen laulaja Olli Herman, The 69 Eyesin rumpali Jussi69 ja Lost Societyn bändin Samy Elbanna, sekä lisäksi Hermanin ”huojuvaksi tai hohottavaksi hujopiksi” nimeämä kosketinsoittaja. Biisilistalla mahtava kattaus rockin, glamrockin, tukkahevin ja hardrockin kultaisia helmibiisejä. Kun heti kättelyssä tuli selväksi, että lava on täynnä virtuoosimaista osaamista, niin eihän mikään voinut yksinkertaisesti mennä pieleen. Eikä mennytkään: Koko keikka oli yksi suuri ilotulitus, hyvän mielen rockshow, jonka jälkeen tuumi itsekseen, että oli juuri nähnyt kenties tämän hetken maailman parhaan coverbändin lavalla. The Local Band soitti muun muassa Mötley Crüen, Van Halenin, Poisonin, Bon Jovin ja Ozzy Osbournen biisejä niin hyvin, että coveroinnin kohteet olisivat taatusti seisseet katsomossa vihreinä kateudesta tai sitten liikutuksesta kyynelehtien. On se vaan niin, että Suomessa on juuri parhaillaan todellisia maailman luokan muusikoita. Esimerkiksi laulaja Olli Herman on aivan älyttömän kova showmies, joka veti kaikki biisit läpi aivan mahtavasti. Ja sitten tietenkin Laiho hoiti homman kotiin vinguttaen ”keihästään” taidokkaasti. local1
Koska Santa Cruz-bändin Archie Cruz on jenkkirundilla bändinsä kanssa, niin bassoa saapui soittamaan kukapa muukaan kuin mainion Lost Societyn keulahahmo kitaristi Samy Elbanna. En ole nähnyt The Local Bandia Cruzin kanssa lavalla, mutta Elbanna oli kuitenkin täydellinen paikkaaja. Myös hän on soittajana virtuoosi, joka komensi bassoakin upeasti vaikka onkin oikeasti kitaristi. Kun Laiho ojensi Elbannalla kitaransa yhden biisin ajaksi, niin oli upea elämys kuulla Elbannan soittamana Ozzyn Shot in the Dark. Lisäksi Elbanna toi fiilistä keikalle jo pelkällä valoisalla olemuksellaan. Ja koska rumpuja kuritti Jussi69, niin totta kai bändi soitti myös Bryan Adamsin ikivihreän hitin Summer of 69 ja sekin biisi toimi kuin rasvattu salama.
Suosittelen bändin keikalle menemistä lämpimästi, vaikka keikalle joutuisi raahautumaan läpi ikiroudan ja pakkasen. Nythän The Local Band on pienimuotoisella Suomen rundilla, joten jos haluaa vaikka lähteä bilettämään, niin fiilistä kannattaa hakea ensin The Local Bandin keikalta.

Teksti: Mikko Korvenkari

YouTubeen oli ehditty jo ladata Shot in the Dark, Check it out baby!

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.