Sakari Kuosmanen julkaisee uuden albumin – ”Arkipäivän Jeesus” kokoaa yhteen joukon puhuttelevia tarinoita

Sakari Kuosmanen on pitkän uran tehnyt muusikko ja näyttelijä. Kuva: Marc Sabat

Sakari Kuosmaselta julkaistaan Arkipäivän Jeesus -nimeä kantava albumi perjantaina 31. maaliskuuta. Kuosmanen on tehnyt levyn yhdessä tuottaja Janne Oinaksen ja tuottaja-muusikko Peter Engbergin kanssa. Saku ja Peter tutustuivat jo vuonna 2000, kun Peter tuotti neljä kappaletta Yö katseessasi -levylle ja yhteistyö ja ystävyys on jatkunut siitä asti. Uudelle albumille etsittiin kappaleita Leri Leskisen ystävällisellä avustuksella. Sakarin ja Peterin toimesta suuresta kappalemäärästä valikoitui joukko lauluja, joiden tekstit puhuttelevat ja jotka tuovat esille Kuosmasen monipuolisuutta taiteilijana.
Yhdeksi biisintekijäksi päätyi myös paljon Kuosmasen aiemmillakin levyillä sävellyksiä ja sanoituksia tehnyt Pekka Tegelman. Tegelman on tehnyt valtaosan levyllä kuultavista kappaleista – muun muassa levyn nimikkokappale Arkipäivän Jeesus sisältää ajankohtaisen kysymyksen: ”Haluaako ihminen vastauksen kysymykseen, miksi hyvinvointi harvojen perustuu niin monen kärsimykseen?”.
Suurena elokuvien ystävänä Herra Ylppö teki Frank Armoton -kappaleen, joka pohjautuu Kuosmasen roolihahmoon Aki Kaurismäen elokuvassa Calamari Union. Levyn päättävät upeat Viimeinen huone sekä Linnunradan syliinPetrax Studioilla äänitetyllä levyllä soittavat muusikot Anssi Växby, Peter Engberg, Matti Paatelma ja Harri Ala-Kojola. Albumin julkaisijana toimii Impossible Music Oy.
Albumilta on julkaistu aiemmin singlet Tulenkantaja (feat.Pyhimys)Ihmissusi, Ihan tavallinen Juha ja Laulu Rakkaudelle -ohjelmassa esitetty Kun aika on. Kappaleet ovat saaneet hyvän vastaanoton radioasemilla. Ennen albumia julkaistaan viimeisenä ennakkosinglenä Suomen kansallisrunoilija Eino Leinon runoon tehty Maantiellä. Rankka tarina vie Pohjoisen maisemiin ja Tenojoen rantaan. Jopi Knuutisen sävellys on julkaistu aiemmin Jalven Veljet -yhtyeen levyllä. Kappale ilmestyy suoratoistopalveluihin perjantaina 17. maaliskuuta.
Sakari Kuosmanen on pitkän uran tehnyt muusikko ja näyttelijä. Soololevyjä on tullut vuosien varrella monia, ensimmäinen pitkäsoitto Sakari Kuosmanen ilmestyi jo vuonna 1985. Näyttelijänä Kuosmanen on tehnyt useita elokuvarooleja monien ohjaajien kanssa, muun muassa pääosat Aki Kaurismäen elokuvissa Juha ja Toivon tuolla puolen.
Lokakuussa 2023 ilmestyy myös Sakari Kuosmasen hulvaton ja kirpeän koskettava elämäkerta Sakari Kuosmanen – Ihana elämä, joka on täynnä hurjia mutta hyväntuulisia tarinoita. Musiikin ja näyttelemisen lisäksi muistelmateos kuljettaa lukijan Kuosmasen seurassa myös patojen ääreen kokkaamaan ja kalareissuille Lapin jätkien kanssa. Otavan kustantaman teoksen on kirjoittanut musiikkiin erikoistunut tietokirjailija Tommi Saarela.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.