Arvio: Shiraz Lane pitää hardrockin lippua korkealla

Rock ’n’ roll-musiikki ei ole juuri nyt kovinkaan suureessa valtavirran musadiggareiden suosiossa, mutta no hätä, sillä rockin liekki on hengissä nykypäivänäkin. Siitä kiitos usealle hyvälle rokkibändille niin ulkomailla kuin Suomessakin.
Yksi näistä hyvistä rockbändeistä on nuori ja kovassa nousussa oleva suomalaisbändi Shiraz Lane, joka on nyt ehtinyt toiseen täyspitkään levyynsä. Bändi avasi lupaavasti pelin For Crying Out Loud- kiekolla pari vuotta sitten ja nyt on ilmestynyt toinen täyspitkä levy Carnival Days Frontiers-levymerkin kautta.
Kyseessä on todella hyvä rock-levy, jossa on monta hyvää biisiä. Shiraz Lanen musiikki soi melodisesti, mutta samanaikaisesti tuhdilla hardrock-jytinällä. Siitä kenties parhaana esimerkkinä Harder To Breath- kappale. Siinä laulaja Hannes Kettin ääni sointuu upeasti ja bändin soitto jyrää herkullisesti. Tällä biisillä oltaisiin menty joskus 1980-luvun lopussa suoraan kansainvälisten hittien joukkoon. album_cover_shiraz-laneMielestäni uutuuslevyn toiseksi paras biisi on levyn nimikkobiisi Carnival Days. Siinä on aistittavissa Andy McCoy-fiiliksiä Hanoi-maestron soolouran tuotannosta. Mutta kyllä Shiraz Lane Andy viittauksestani huolimatta ihan omia latujaan hiihtelee ja hyvä niin. Maininnan arvoinen biisi on lisäksi People Like Us. Yhteistä näille kolmelle erinomaiselle biisille on se, että ne ovat kaikki levyn sinkkubiisejä ja ansaitusti ovatkin.
Kokonaisuutena Shiraz Lanen toinen levy on kypsä esitys näin nuoria muusikoita sisältävältä bändiltä. Tulevaisuus näyttää kirkkaalta bändille, joka koostuu laulaja Hannes Kettin lisäksi kitaristeista Jani Laineesta ja Miki Kalskeesta sekä basisti Joel Alexista ja rumpali Ana Willmanista.

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.